uutinen 9.12.2019

Aikuiskoulutus on kaikkien oikeus – ensi vuonna työttömät ja turvapaikanhakijat opiskelevat Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa ilmaiseksi

Elinikäinen oppiminen ja osaamisen kehittäminen nähdään yhä tärkeämpänä osana nykyistä työelämää ja urapolkua. Vaihtoehtoja oman osaamisen parantamiseksi onkin entistä enemmän. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Uralla eteenpäin –aikuiskoulutusilta tiistaina 10.12. avaa aikuisopiskelun eri mahdollisuuksia.

Aikuiskoulutus on kaikkien oikeus – ensi vuonna työttömät ja turvapaikanhakijat opiskelevat Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa ilmaiseksi.png

Muun muassa teknologinen kehitys ja kansainvälistyminen muuttavat työn luonnetta. Muutoksiin sopeutuminen vaatii työntekijöiltä uusia kykyjä ja taitoja. Käytännöllisten työelämätaitojen kuten IT-taitojen, kielitaidon sekä sosiaalisen kyvykkyyden kysyntä kasvaa. Omasta osaamisesta on pidettävä huolta koko työuran ajan. Tutkimusten mukaan osaamis- ja urakatsaukset olisi tarpeen tehdä noin neljäkymppisenä.

Ylemmät ammattikorkeakouluopinnot ovat yksi merkittävistä oman osaamisen kehittämisen mahdollisuuksista. Niiden tarjontaa on laajennettu viime vuosina. Laajan ja joustavan mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen tarjoaa myös avoin ammattikorkeakoulu, jossa opinnot voi aloittaa pienistä kokonaisuuksista ja laajentaa niitä halutessaan joustavasti tutkinnon osiksi. Opintoja voi suorittaa myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta, vaikkapa työn ohessa.

Avoimen AMK:n opiskeluun tarttumista helpotetaan ensi vuonna myös niille, joilla esim. taloudellinen tilanne on voinut olla esteenä opintojen aloittamiselle.

– Avoimen ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia 1.1.2020 alkaen työttömille työnhakijoille ja turvapaikanhakijoille. Kyseessä on kokeilu, joka on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka, kertoo JAMKin suunnittelija Maarit Korva.

Näistä ja aikuisopiskelijan monista muista mahdollisuuksista kerrotaan Uralla eteenpäin -aikuiskoulutusillassa tiistaina 10.12.2019 klo 15 alkaen JAMKin Dynamon kampuksella (Piippukatu2). Paikalla on myös JAMKin aikuisopiskelijoita kertomassa omia kokemuksiaan opiskelusta työn ohella. Esimerkiksi pitkän linjan sairaanhoitaja Anne Mikkonen kertoo illassa kokemuksiaan palliatiiviseen hoitoon erikoistavista opinnoista ja opiskelun yhdistämisestä kiireiseen perhe- ja työelämään.

– Paljon puhutaan miten ihmiset jaksavat opiskella työn ohessa ja paljonko resursseja on käytettävissä. Jos opiskeltava aihe on itselle tärkeä ja oman työn kannalta merkityksellinen, niin voimavaroja löytyy. Opinnot tukevat myös työpaikalla jaksamista. Kuuden lapsen äitinä olen tehnyt korkeakoulututkinnon samalla, kun minulla oli kolme eri työpistettä, Mikkonen kertoo JAMKin asiakaslehden haastattelussa.

Illassa on tarjolla myös henkilökohtaista uraohjausta. Lisäksi tapahtumassa on mukana asiantuntijoita Keski-Suomen TE-palveluista. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Uralla eteenpäin –aikuiskoulutusilta JAMKin Dynamon kampuksella (Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä) tiistaina 10.12.2019 klo 15-19.

Lisätietoja:
Maarit Korva, suunnittelija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 5612 555
Jyväskylän ammattikorkeakoulu