ESR lippulogoVipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logoELY-keskuksen logo

Palvelupolut kuntoon (PAKU) -hankkeessa kehitetään palveluohjausta ja varhaisen tuen sosiaaliohjausta paljon tukea tarvitsevien työikäisten ja heidän läheistensä näkökulmasta.

PAKU-hankkeen tarkoituksena on, että ihminen löytää tarvitsemansa avun helposti ja ajoissa. Palveluohjauksessa huomioidaan elämäntilanne kokonaisuutena ja mietitään yhdessä vaihtoehtoja parhaan ratkaisun löytämiseksi. Palveluohjaus voi olla tarvittaessa linkki muihin palveluihin ja verkostoihin.

Hanke toteutetaan yhteiskehittämisen menetelmin kehittäjäkumppanien: sosiaali-, terveys- ja työllisyyspalveluiden asiakkaiden, työntekijöiden, eri tahojen kokemusasiantuntijoiden, kehittäjäasiakkaiden ja järjestöjen kanssa. Palveluohjausta kehitetään 1.8.2018 - 28.2.2021 Jyväskylässä, Jämsässä, Laukaassa, Wiitaunionissa ja Äänekoskella. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) kautta. 

PAKU project - Improving Service Journeys of Service Users with Multiple Needs - aims at improving service journeys of service users with multiple needs in social, health care and employment services. For this purpose, the project will develop a new and holistic concept of operations for organizing and implementing case management with unemployed people and people in the inactive population in Central Finland. The approach applied in the project is based on co-creation and partnership with service users and professionals working with them.

The project will be implemented as a project consortium with JAMK University of Applied Sciences as a lead partner and The Centre of Excellence on Social Welfare in Central Finland (Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus) and Jyväskylä Educational Consortium Gradia as associated partners.

Hanke päättyy 28.2.2021

Olemme tulleet hankkeen polun päähän. Matkaa kuvasi ohjausryhmämme puheenjohtaja, Kosken toiminnanjohtaja Marja Heikkilä loppuseminaarissa 22.1.2021 alla olevalla polkukuvauksella:

Hankkeen tavoitteena oli rakentaa kokonaisvaltainen palveluohjauksen toimintamalli yhdessä työikäisten paljon palveluita tarvitsevien työttömien ja työelämän ulkopuolella olevien kanssa. Tarkoituksena oli varmistaa, että paljon palveluja tarvitsevat löytävät tarpeitaan vastaavan palvelupolun mahdollisimman varhaisessa vaiheessa Keski-Suomessa. Hankkeen toteutuksen lähtökohtina olivat yhteiskehittäminen, monialaisuus ja palvelupolkuajattelu. Hankkeen tarkoituksesta kertoivat loppuseminaarissa Arja Kärkkäinen ja Anne Koskenranta animaation keinoin.

Hankkeessa työskenneltiin 13 kehittäjäryhmässä ja niitä täydentävissä arvo- ja mallityöpajoissa sekä järjestötoimijoille järjestettävissä digitaalisten ratkaisujen työpajoissa. Kehittäjäryhmät toimivat Jyväskylässä, Jämsässä, Laukaassa, Pihtiputaalla, Viitasaarella ja Äänekoskella. PAKUn poluilla matkasi 341 henkilöä, joista 149 oli työttömänä ja työelämän ulkopuolella. Hankkeen aikana toteutettiin kolme koulutuksellista työpajaa sekä aloitus- ja loppuseminaarit, joihin osallistui 297 henkilöä. PAKU -hankkeen työskentelyprosessi on kuvattu Innokylään ja arvioitu lupaavaksi käytännöksi Verkostoiva työ osallisuuden edistämisen voimavarana -sivuilla.

VIISI OSA-ALUETTA

Hanke toteutettiin viitenä toimenpidekokonaisuutena, joiden koordinointivastuu jaettiin hanketoteuttajien kesken seuraavasti:

1.Asiakaslähtöisen palveluohjauksen laatukriteerit (Koske)

2.Ennaltaehkäisevä palveluohjaus ja varhainen tuki (Koske)

3.Digitaalinen palveluohjaus (JAMK)

4.Monialainen intensiivinen palveluohjaus (JAMK)

5.Järjestölähtöinen palveluohjaus (Gradia).

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Toimintamallin rakensivat hankehenkilöstön kanssa sosiaali-, terveys-, työllisyyspalveluiden, seurakuntien ammattilaiset ja kokemusasiantuntijat, palveluita käyttävät kuntalaiset sekä useat järjestö- ja yhdistystoimijat.

Hankeyhteistyötä on tehty mm. Aster ja APTJ (Asiakas- ja potilastietojärjestelmä), Keski-Suomi 2021, Keski-Suomen sote -uudistus, Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt, Komppaa, Marke, Meijän mieli, Meijän kyvyt käyttöön, Osaamiselle järjestöihin, Sotetie, Sokra, ProSos, Pyöröovesta ulos, TaSos, Tiimiverkko, Valinnanvapauskokeilu ja Yhdessä ei olla yksin -hankkeiden kanssa.

TULOKSIA JA TUOTOKSIA

 • kuvaus kokonaisvaltaisesta palveluohjauksen toimintamallista osa-alueittain
 • ammattilaisten toimintaa ohjaavat toimintakortit palveluohjauksen osa-alueista
  • tulostettavana pdf –versiona, löytyy hankkeen materiaalipankista Jamkin nettisivuilta
  • prezinä
 • ennaltaehkäisevän palveluohjauksen ja varhaisen tuen toimintamalliin työkalut

Julkaisusta on saatavilla sekä painettu ja sähköinen versio sisältäen myös muita artikkeleita palveluohjauksesta. Työskentelyssä sovellettiin palvelumuotoilun työkaluja, joista tuloksena  visuaalisia kuvauksia työikäisten palvelupoluista ja niihin liittyvästä monialaisen yhteistyön paikoista, edellytyksistä ja ongelmista. Julkaisuun palvelupolkukuvauksia on kuvittanut Minttu Kilpinen ja Tiina Leino Villakas OY:sta. Nicon polulla pysyvä omatyöntekijä/vastuuhenkilö, panostaminen luottamukselliseen ja rinnalla kulkevaan suhteeseen asiakkaan ja työntekijän välillä sekä hänen koordinoimansa verkostoyhteistyö ovat avaintekijöitä mutkittelevalla polulla.

Kohtaaminen on palveluohjauksen ydintekijä, joka tuotiin esiin vielä loppuseminaarissa kehittäjäasiakkaiden ja ammattilaisten paneelikeskustelussa., johon osallistuivat Marita Korhonen, Minna Lapisto, Jarkko Paananen ja Jenni Uusitaival. Kysymisellä on väliä kuten projektikoordinaattori Anne Koivisto Tiinan polusta toteaa.

OPINNÄYTETÖITÄ JA HARJOITTELURAPORTTEJA:

Harjoitteluraportit:

LOPUKSI

Asiakaslähtöinen palveluohjauksen toimintamalli on nyt sanoitettu. Se jatkaa elämäänsä eri toimintaympäristöissä ja koulutuksissa. Kehittämistyö teki näkyväksi sitä, kuinka laaja-alaisella kentällä palveluohjauksessa liikutaan, kun sitä tarkastellaan ammatti- ja organisaatio­rajat ylittävinä työ- ja toimintakäytänteinä. Hankkeessa palveluohjaus jäsennettiin toi­mintana, joka käsittää ammattilaisten tekemän palveluohjauksen lisäksi myös epävirallisen neuvonnan ja ohjauksen. Kun palveluohjausta toteutetaan ihmisen elämäntilanteen, toimintakyvyn ja tuen tarpeen mukaan se on aina asiakaslähtöistä ja yksilöllisesti räätälöityä palvelua. Tähän aikaan sopiva palveluohjaus on sitä, että se tapahtuu siellä, missä ihmiset asioivat ja käyttävät palveluja – am­mattinimikkeestä, palveluorganisaatiosta tai hallintosektorista riippumatta.

LÄMMIN KIITOS KAIKILLE PANOKSESTANNE KEHITTÄMISTYÖSSÄ!

Tuija Ketola, Jyväskylässä 25.2.2021

22.1. PAKU-loppuseminaari verkossa - ilmoittaudu nyt mukaan!
22.1. Palvelupolut kuntoon -loppuseminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen

Palvelupolut kuntoon (PAKU) -hankkeen loppuseminaari järjestetään perjantaina 22. tammikuuta verkossa ja ilmoittautuminen on jo auki. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään etälinkki seminaariin osallistumiseksi. Myös hankkeen loppujulkaisu on viimeistelyvaiheessa ja ilmestyy tammikuussa.  

Ohjelma 22.1.2021 klo 10-14

10.00 - 10.10
Tervetuloa! Tuija Ketola 
Johdantoa PAKU-hankkeeseen -video, Arja Kärkkäinen & Anne-Mari Koskenranta

10.10 - 11.30
Kohti kokonaisvaltaista palveluohjausta, Aino Alaverdyan, Kati Karjalainen, Tuija Ketola ja Anne Koivisto

11.30 - 12.00
Tauko

12.00 -12.30
Kohti kokonaisvaltaista palveluohjausta jatkuu

12.30 - 13.00
Kokemusasiantuntijoiden ja työntekijöiden puheenvuorot

13.00 - 13.10
Tauko

13.10 - 13.30
Ajatuksia Paku-hankkeen kehittämisen poluilta, Marja Heikkilä, Koske, ohjausryhmän puheenjohtaja

13.30 - 14.00
Lopuksi

Voit myös ladata ohjelman itsellesi tästä! (pdf, 294 KB)

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu PAKU-seminariin perjantaihin 18.1.2021 mennessä tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/D2E58EEAF4481A11

Etäyhteyslinkin saat ilmoittautuessasi seminaariin.

Koronatilanteen vuoksi tilaisuus toteutetaan etäyhteyksin. Jos sinulla ei ole toimivaa etäyhteyttä, voit tulla seuraamaan tilaisuutta Jyväskylän ammattikorkeakoululle. Sovi tulostasi 18.1.2021 mennessä  Tuija Ketolan kanssa sähköpostilla tuija.ketola@jamk.fi tai puhelimella 040 834 5875. Pienet aikataulumuutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Tuija Ketola
tuija.ketola@jamk.fi

-

PAKU-päätösseminaari verkossa 22.1.2021

22.1.2021 PAKU-päätösseminaari verkossa

Hankkeen päätösseminaari järjestetään pe 22.1.2021 klo 10-14 webinaarina. Lisätietoa tapahtumasta sekä ilmoittautumisohjeet tarkentuvat lähiaikoina, mutta merkitsethän päivän jo kalenteriisi! Myös hankkeen loppujulkaisu ilmestyy tammikuussa 2021.

--


7.10.2020 Koulutuksellinen PAKU -työpaja Jyväskylässä klo 12-16

Tervetuloa PAKU-työpajaan keskiviikkona 7.10.2020 klo 12-16! Koulutuksellisessa työpajassa käsitellään palveluohjauksen toimintamalleja sekä keskisuomalaisesta että valtakunnallisesta tutkimuksen ja kehittämisen näkökulmista.

Tarkemman ohjelman näet tästä! >> 

Tilaisuus on avoin kaikille PAKUn kehittämistyöstä kiinnostuneille paikallisille toimijoille.

Ilmoittaudu ja osallistu etänä

Ilmoittaudu mukaan 2.10.2020 mennessä:
https://link.webropolsurveys.com/S/BE9FD36A005940E7

Työpaja on koronatilanteen vuoksi muutettu etäyhteyksin tapahtuvaksi. Tilaisuutta pääset seuraamaan 7.10. klo 12 alkaen tästä linkistä:
https://jamk.zoom.us/j/63588006956?pwd=aE02K1lRSWxVYlo4UzZEbFFqZFRLUT09

Jos sinulla ei ole toimivaa etäyhteyttä, voit rajoitustoimenpiteiden puitteissa tulla seuraamaan tilaisuutta myös Jyväskylän ammattikorkeakoululle. Sovi tulostasi Tuija Ketolan kanssa sähköpostilla tuija.ketola@jamk.fi tai puhelimella 040 834 5875. Paikan päällä järjestelyissä huomioidaan koronatilanteen edellyttämät toimenpiteet.

--

PAKU-kehittäjäryhmien yhteispaja Äänekoskella
25.8. klo 12-16

Tervetuloa PAKU-kehittäjäryhmien yhteispajaan 25.8. klo 12-16, Pankkari Bowlingiin Äänekoskelle (Vanha Vaasantie 462)!  Tilaisuus on avoin kaikille PAKUn kehittämistyöstä kiinnostuneille paikallisille toimijoille. 
 
 
Ilmoittautuminen 17.8. mennessä: 
 
Ohjelmana pajassa on Pakussa kehitettyjen (ennaltaehkäisevän palveluohjauksen ja varhaisen tuen, monialaisen intensiivisen, järjestölähtöisen ja digitaalisen palveluohjauksen) mallien esittelyä ja kommentointia sekä Suuntima-palvelun sisällön yhteiskehittämistä paikallisten sosiaalipalveluiden näkökulmasta. Olemme hankkeena mukana Suuntiman kehittämistyöryhmässä koskien sosiaalipalveluiden näkökulmaa Kosken, Pikassoksen,TAYSin, Tampereen ja Nokian kaupunkien, SONet BOTNIAn sekä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten edustajien kanssa. Lisäksi jaamme mm. huoneentaulupostereita koskien palveluohjauksen arvoja ja laatukriteereitä osallistujille. 
 

Huom! Peruttu. PAKU-kehittäjäryhmien yhteispaja Laukaassa 26.8. klo 12-16

Tervetuloa PAKU-kehittäjäryhmien yhteispajaan 26.8. klo 12-16, seurakuntalolle Laukaaseen (Saravedentie 4)!  Tilaisuus on avoin kaikille PAKUn kehittämistyöstä kiinnostuneille paikallisille toimijoille. 
 
 
Ilmoittautuminen 17.8. mennessä: 
 
Ohjelmana pajassa on Pakussa kehitettyjen (ennaltaehkäisevän palveluohjauksen ja varhaisen tuen, monialaisen intensiivisen, järjestölähtöisen ja digitaalisen palveluohjauksen) mallien esittelyä ja kommentointia sekä Suuntima-palvelun sisällön yhteiskehittämistä paikallisten sosiaalipalveluiden näkökulmasta. Olemme hankkeena mukana Suuntiman kehittämistyöryhmässä koskien sosiaalipalveluiden näkökulmaa Kosken, Pikassoksen,TAYSin, Tampereen ja Nokian kaupunkien, SONet BOTNIAn sekä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten edustajien kanssa. Lisäksi jaamme mm. huoneentaulupostereita koskien palveluohjauksen arvoja ja laatukriteereitä osallistujille. 

PAKU-kehittäjäryhmien yhteispaja Wiitaunionissa
27.8. klo 12-16.

Huom! Siirtynyt verkkoon. Linkki lähetety osallistujille

Tervetuloa PAKU-kehittäjäryhmien yhteispajaan 27.8. klo 12-16, Hotelli Pihkuriin Viitasaarelle (Kappelintie 5)!  Tilaisuus on avoin kaikille PAKUn kehittämistyöstä kiinnostuneille paikallisille toimijoille. 
 
 
Ilmoittautuminen 17.8. mennessä: 
 
Ohjelmana pajassa on Pakussa kehitettyjen (ennaltaehkäisevän palveluohjauksen ja varhaisen tuen, monialaisen intensiivisen, järjestölähtöisen ja digitaalisen palveluohjauksen) mallien esittelyä ja kommentointia sekä Suuntima-palvelun sisällön yhteiskehittämistä paikallisten sosiaalipalveluiden näkökulmasta. Olemme hankkeena mukana Suuntiman kehittämistyöryhmässä koskien sosiaalipalveluiden näkökulmaa Kosken, Pikassoksen,TAYSin, Tampereen ja Nokian kaupunkien, SONet BOTNIAn sekä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten edustajien kanssa. Lisäksi jaamme mm. huoneentaulupostereita koskien palveluohjauksen arvoja ja laatukriteereitä osallistujille. 
 

PAKU-kehittäjäryhmien yhteispaja Jyväskylässä
28.8. klo 12-16

Tervetuloa PAKU-kehittäjäryhmien yhteispajaan 28.8. klo 12-16, Gradia, Kukkulan monitoimitila (KU.A1.112, Keskussairaalantie 21, Jyväskylä)!  Tilaisuus on avoin kaikille PAKUn kehittämistyöstä kiinnostuneille paikallisille toimijoille. 
 
 
Ilmoittautuminen 17.8. mennessä: 
 
Ohjelmana pajassa on Pakussa kehitettyjen (ennaltaehkäisevän palveluohjauksen ja varhaisen tuen, monialaisen intensiivisen, järjestölähtöisen ja digitaalisen palveluohjauksen) mallien esittelyä ja kommentointia sekä Suuntima-palvelun sisällön yhteiskehittämistä paikallisten sosiaalipalveluiden näkökulmasta. Olemme hankkeena mukana Suuntiman kehittämistyöryhmässä koskien sosiaalipalveluiden näkökulmaa Kosken, Pikassoksen,TAYSin, Tampereen ja Nokian kaupunkien, SONet BOTNIAn sekä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten edustajien kanssa. Lisäksi jaamme mm. huoneentaulupostereita koskien palveluohjauksen arvoja ja laatukriteereitä osallistujille. 

Elokuun yhteispajat

Koronakeväästä huolimatta työskentely palveluohjauksen toimintamallien kanssa on edennyt ja siirrytään syksyllä viimeistelyvaiheeseen!

Varhaiseen tukeen on valmistumassa Mitä sinulle -kuuluu työkalu ja sen käytöstä ollaan hankkimassa kokemuksia. Digitaalisista välineistä on valmistumassa työvälinetarjotin palveluohjauksen eri tarkoituksiin.

Elokuussa tavataan mallien yhteispajassa

Äänekoskella 25.8. klo 12-16

Laukaassa 26.8. klo 12-16

Wiitaunionissa 27.8. klo 12-16

Jyväskylässä 28.8. klo 12-16

 

*********************************************

Järjestölähtöisten kehittäjäryhmien TEAMS- tapaamisajankohdat

Jyvässeudun järjestölähtöinen kehittäjäryhmä tiistaina 26.5.2020 klo 12-14

Maakunnallinen järjestölähtöinen kehittäjäryhmä keskiviikkona 27.5.2020 klo 12-14

Järjestöjen toiminnan ja palveluiden kuvaaminen asiakaslähtöisesti  - työpaja siirtyy syksyyn. Uusi ajankohta on torstaina 17.9. klo 12-16.

 

Wiitaunionin kehittäjäryhmä:

(monialainen intensiivinen & varhainen tuki) ETÄNÄ 14.5. klo 13-16

 

Digiryhmät:

DIGI-kehittäjäryhmien tapaamiset ETÄNÄ Teamsin kautta!

1.6. klo 12-15 Jämsä

2.6. klo 12-16 JKL

3.6  9-12 Laukaa

4.6. klo 9-12 Äänekoski

 

Monialainen intensiivinen:

Jyväskylän ryhmä 1.6. klo 12.30-16, paikka varmistuu myöhemmin (toivottavasti koronatilanne sallii kasvokkaisen tapaamisen)

Äänekoski 5.6. klo 9-12, paikka varmistuu myöhemmin (toivottavasti koronatilanne sallii kasvokkaisen tapaamisen)

 

Varhainen tuki:

Laukaa Hypen tiloissa 9.6. klo 12.30-15 (toivottavasti koronatilanne sallii kasvokkaisen tapaamisen)

 

Elokuun yhteiskehittämispajat

Järjestämme elokuussa kuntakohtaisia yhteiskehittämispajoja seuraavasti:

25.8. klo 12-15 Äänekoski

26.8. klo 12-16 Laukaa

27.8. klo 12-16 Wiitaunioni

28.8. klo 12-16 JKL

Teemana näissä pajoissa on Pakussa kehitettyjen mallien (varhaisen tuen sosiaaliohjaus, monialainen intensiivinen, järjestölähtöinen ja digitaalinen palveluohjaus) esittelyä ja kommentointia sekä Suuntima-palvelun sisällön yhteiskehittämistä sosiaalipalveluiden näkökulmasta. Olemme hankkeena mukana Suuntiman kehittämistyöryhmässä koskien sosiaalipalveluiden näkökulmaa Kosken, Pikassoksen ja TAYSin edustajien kanssa. 

Lisäksi voidaan suunnitella alueellisiin tarpeisiin jatkotoimenpiteitä asiakaslähtöisen palveluohjauksen edistämiseksi. Tarkempi ohjelma paikkoineen yms. lähetetään kehittäjäryhmille lähempänä ajankohtaa. 

 

*********************************************

Järjestöt PAKU-hankkeen matkassa – digitaalisia ratkaisuja omaan työhön, 9.4. ja 16.4. etätyöpajat

Hyvä järjestötoimija – olethan hakemassa muuttuneeseen tilanteeseen STEAn avustusta? Haluatko kuulla hyvistä toimintatavoista ja saada uusia oivalluksia digitaalisen ohjaustyön kehittämiseen?

Palvelupolut kuntoon PAKU -hankkeessa on kartoitettu digitaalisia palveluita ja sovelluksia palveluohjauksen tueksi. Nyt tarjoamme järjestötoimijoille vuorovaikutteiset ZOOM-työpajat, joissa esitellään erilaisia digitaalisia vaihtoehtoja omaan työhön ja palveluohjaukseen. Työpajassa saat vinkkejä ilmaisista ja helposti haltuun otettavista digitaalisista sovelluksista ja menetelmistä, sekä ideoita STEAn avustushakuun.

Työpajat järjestetään 9.4. klo 9-10:30 ja 16.4. klo 10-11:30.

Järjestöjen valttina on nopea reagointikyky, sisukkuus ja kyky muuntautua ajan haasteisiin. Poikkeustilanteessa on entistä tärkeämpää turvata järjestötoiminnan jatkuminen ja kohderyhmän erityistarpeisiin vastaaminen. Kun kasvokkain tapahtuva kohtaaminen vähenee, on etsittävä uudenlaisia tapoja pitää yhteyttä. Varmistetaan yhdessä, että kukaan ei jää yksin.

Toivomme ilmoittautumisia oheisen linkin kautta ennen työpajoja: 

https://link.webropolsurveys.com/S/2BDBA22E18316B0C

Linjoille voi hypätä myös ilman ilmoittautumista sekä täyttää lomakkeen työpajojen aikana hankeseurantatietojen keräämistä varten. 

Työpajojen ohjelmat

http://koskeverkko.fi/wp-content/uploads/2020/04/Järjestöille-digiä-9.4.pdf

http://koskeverkko.fi/wp-content/uploads/2020/04/Järjestöille-digiä-16.4_.pdf

 

Lisätietoja:

Projektiasiantuntija Aino Alaverdyan, aino.alaverdyan@jamk.fi

 

**********************************************

TIEDOTE KORONAEPIDEMIAN VAIKUTUKSESTA HANKKEEN TOIMINTAAN

(päivitetty 21.4.)

Vaihtoehtoiset työpajat, ns. Mallityöpajat sekä kehittäjäryhmien kokoontumiset siirretään myöhemmin sovittavaan ajankohtaan ainakin 20.4.2020 saakka. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja valtioneuvoston linjauksia ja teemme päätöksiä niiden mukaan. Tiedotamme uusista ajankohdista heti kun saamme ajankohdat sovittua.

Kehittäjäryhmäkokoontumisista siirtyy myöhemmäksi ainakin seuraavat:

 • Laukaan varhainen tuki ja digitaalinen palveluohjaus (27.3.)
 • Jyväskylän monialainen intensiivinen (1.4.)
 • Wiitaunionin ryhmä (2.4.)
 • Jyväskylän järjestölähtöinen kehittäjä (7.4.)
 • Varhaisen tuen Äänekosken ryhmä (8.4)

Ryhmien vastuuohjaajat ilmoittavat tästä vielä omille ryhmilleen.  

Myös nämä loppukevään lähitapaamiset on peruttu:

Laukaan varhaisen tuen (22.4.)

Äänekosken monialainen intensiivinen (24.4.)

Laatutyöryhmä (28.4.)

Palvelumuotoilu koulutus (järjestölähtöinen palveluohjaus, 23.4.)

Koulutuksellinen työpaja (28.5.)

************************************************************

Kehittäjäryhmien kokoontumiset keväällä 2020:

9.1. klo12.30-15.30       Varhaisen tuen sosiaaliohjaus, Laukaa Hypen tilat

23.1. klo 13-16               Varhaisen tuen sosiaaliohjaus, Äänekosken kaupungintalon takkahuone

29.1. klo 9-12                 Digiryhmä, Laukaa, Vuolake, Suolahdentie 84 (alakerran kokoustila)

30.1. klo 9-12                 Digiryhmä, Äänekoski, Kauppakatu 11, Koskikeskuksen 2.krs kokoustila

31.1. klo 12-15               Digiryhmä, Jämsä, Lukkoilakoti, Saksalankatu 1

3.2. klo 12.30-16           Monialainen intensiiviryhmä, Jyväskylä, JAMK Dynamo, Piippukatu 2 (luokka D405)

4.2. klo 12.30-16           Laatutyöryhmät 1 ja 2 (yhdessä), Jyväskylä: JAMK Rajakatu 35, C119

13.2. klo 12-15              Monialainen intensiiviryhmä, Äänekoski: Arjen tuen tilat, Hämeentie 1

27.3. klo 12.30-15.30  Digiryhmä ja varhainen tuki, Laukaa (paikka varmistuu myöhemmin)

 

*********************************************************************

 

**************************************************************

Kehittäjäryhmien syksyn 2019 kokoontumisajat:

13.8. Järjestölähtöinen palveluohjaus (Äänekoski-Laukaan ryhmä) klo 13-16, Äänekoski, Onnimannila (Äänekoskentie 351)

14.8. Digitaalinen palveluohjaus klo 13-16, Jämsä

16.8. Varhaisen tuen sosiaaliohjaus klo 12-15, Laukaa (paikka tarkentuu myöhemmin)

30.8. Monialainen intensiivinen palveluohjaus klo 9-12, Äänekoski, terveyskeskuksen kokoushuone

2.9. Monialainen intensiivinen palveluohjaus klo 12-16, Jyväskylä, JAMK (Piippukatu 2) Dynamo 311

3.9. Järjestölähtöinen palveluohjaus klo 12.30-15.30, Jyväskylä, Gradia Kukkula

5.9. Palveluohjauksen asiakaslähtöiset laatukriteerit, asiantuntijaryhmä 1 klo 12-15, Jyväskylä, JAMK (Rajakatu 35) G202, HUOM! Paikka muuttunut

12.9. Monialainen intensiivinen palveluohjaus ja varhaisen tuen sosiaaliohjaus klo 12.30-15.30, Pihtipudas, valtuustosali

13.9. Varhaisen tuen sosiaaliohjaus ja digitaalinen palveluohjaus klo 12-15, Laukaa (paikka vielä avoin)

17.9. Palveluohjauksen asiakaslähtöiset laatukriteerit, asiantuntijaryhmä 2 klo 12-15, Koske (Matarankatu 4) MAT 100

19.9. Varhaisen tuen sosiaaliohjaus klo 13-16, Äänekoski, kaupungintalon takkakabinetti (ylin kerros)

5.11. Digitaalinen palveluohjaus klo 9-12, Laukaa

18.11. Koulutuksellinen työpaja klo 8.30-16

10.12. Digitaalinen palveluohjaus klo 9-12, Jämsä

 

Voit myös osallistua vaihtoehtotyöpajoihin. Lue lisää täältä.

 

Kehittäjäryhmien kevään 2019 kokoontumisajat:

7.3. Digitaalinen palveluohjaus klo 9-11.30, Jämsä sosiaalitoimisto

8.3. Monialainen intensiivinen klo 12-15.30, Äänekoski (Hämeentie 1)

8.3. Digitaalinen palveluohjaus klo 8.30-12.00, Laukaa Hotelli Vuolake

11.3. Monialainen intensiivinen klo 12-16, Jyväskylä, JAMK Dynamo (Piippukatu 2) luokka 311

14.3. Digitaalinen palveluohjaus klo 9-12.00, Äänekosken kaupungintalo

15.3. Varhaisen tuen sosiaaliohjaus klo 11.30-15.00, Laukaa Hotelli Vuolake

20.3. Varhaisen tuen sosiaaliohjaus klo 13-16, Äänekoski

26.3. Järjestölähtöinen klo 12-15.30, Jyväskylä, Gradia Kukkula

25.4. Digitaalinen palveluohjaus klo 9-12, Jämsä

6.5. klo 9-12 Järjestölähtöinen palveluohjaus ryhmä Gradia, Kukkula

8.5. klo 9-13, Monialainen intensiivinen palveluohjaus, Äänekosken terveysasema, neuvotteluhuone

23.5. Koulutuksellinen työpaja klo 8.30-15.30, Jyväskylä, JAMKin pääkampus (Rajakatu 35) Valjakka-auditorio

4.6. klo 12-15 Laatukriteeri asiantuntijaryhmä 2, Jyväskylä JAMKin pääkampus (Rajakatu 35) Luokka D148

7.6. klo 12-15 Varhaisen tuen sosiaaliohjaus, Laukaa