Tapahtuma

18.4.

Mielitekoja-verkkotapahtuma

Opiskelija, oletko viimeisen kuukauden aikana ollut tilanteessa, jossa tekemistä on niin paljon, ettet tiedä mistä aloittaa tai et jaksa aloittaa lainkaan? Oletko huomannut vaativasti itseltäsi täydellisyyttä? Oletko kaivannut apua stressin ja kuormituksen purkamiseen? Oletko potenut syyllisyyttä koska tiedät, että pitäisi liikkua enemmän mutta aikaa tai jaksamista ei riitä?

Opettaja, kohtaatko työssäsi opiskelijoita, joita yllä olevat ajatukset mietityttävät?

Tutustu Mielitekoja-webinaarin 18.4.2023 materiaaleihin ja esityksiin

Henkilö kannettavan tietokoneen ja puhelimen kanssa, toinen henkilö kädet kasvoilla ja pään yläpuolella on piirretty hehkulamppu. Keskellä teksti "Mielitekoja". Vasemmassa ylänurkassa Vastuullisen valmennuksen ja Mieli liikkeelle -hankkeen logot.
Ajankohta
18.04.2023 14:00 - 16:00
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
23.03.2023 08:00 - 17.04.2023 14:00
Tapahtuman tyyppi
Opiskelijoille
Tapahtuman kieli

suomi

Hinta

Maksuton

Mitä?

Opiskelijoiden mielen hyvinvointi on puhuttanut viime aikoina ja ihan syystä. Keräsimme Mieli liikkeelle -hankkeessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin opiskelijoilta ajatuksia siitä, millaisiin hyvinvointiin liittyviin asioihin he kaipaisivat tukea tai lisätietoa. Mielen hyvinvoinnin näkökulmasta erityisesti stressin- ja ajanhallinta sekä itsemyötätunto nousivat vastauksissa esille. Kokosimme Vastuullisen valmennuksen asiantuntijoiden kanssa näistä aiheista erityisesti korkeakouluopiskelijoille suunnatut työpajat. Lue tarkemmat työpajakuvaukset alta.

Puhu itsellesi niin kuin ystävällesi

Herkästi vaadimme itseltämme liikaa ja huomaamattakin puhumme itsellemme ankaraan sävyyn. Tässä työpajassa saat tietoa itsemyötätunnon tutkituista hyödyistä ja opit keinoja, joilla voit arjen haastavissa tilanteissa suhtautua itseesi ja ajatuksiisi hyväksyvämmin. Lisäksi kuulet, kuinka itsemyötätunto ja liikkuminen voivat olla yhteydessä toisiinsa, ja millaisia väärinymmärryksiä itsemyötätuntoon saatetaan liittää. 

Asiantuntijana Emmi Arponen.

Opi toimimaan kaaoksen keskellä

Toisinaan tehtäviä kasaantuu yhteen ajankohtaan niin paljon, että ei edes tiedä mistä aloittaa. Tällöin itselle merkityksellisten asioiden tiedostaminen auttaa oman tekemisen ohjaamisessa. Itsensä johtamisen taidot ohjaavat tekemään elämässä mielekkäitä ja omannäköisiä valintoja. Tässä työpajassa pohditaan tunteiden ja ajatusten vaikutusta itsensä johtamiseen ja ajanhallintaan sekä harjoitellaan arkea helpottavia tunnesäätelyn taitoja.

Asiantuntijana Emmi Arponen.

Entä jos ei huvita, ehdi tai jaksa liikkua?

Miten aloittaa liikkuminen, jos ei pidä siitä? Tiedon puute on tänä päivänä harvoin se syy, miksi liikkuminen jää arjessa vähiin. Tässä työpajassa saat tietoa siitä, mitkä tekijät vaikuttavat liikunta-aktiivisuuteen ja opit, miten voit lisätä liikkumista arkeesi ilman paineita ja omalla tyylilläsi. 

Asiantuntijana Heta Eskelinen.

Kehotietoisuus jaksamisen tukena

Mistä tietää, pitäisikö lähteä liikkumaan vai levätä? Miten esimerkiksi stressi oireilee kehossa ja mielessä? Miten kuormitusta voi purkaa? Kehotietoisuus ei ole vain kehon fyysisten tuntemusten huomaamista, vaan siihen liittyvät niin psykologiset kuin kehollisetkin tekijät. Tässä työpajassa saat tietoa kehotietoisuuden merkityksestä ja opit helppoja käytännön harjoituksia, joilla voit edistää omaa hyvinvointiasi.

Asiantuntijana Heta Eskelinen.

Miten?

Voit osallistua kaikkiin neljään osioon tai valita kiinnostavimmat! Jotta ei menisi ihan pönöttämiseksi, työpajat sisältävät konkreettisia harjoitteita ja voit koko tapahtuman ajan esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun chatissa. Osallistujat saavat myös käyttöönsä työkirjan, jonka avulla aiheita voi pohtia syvemmin myös itsenäisesti. Pakko ei kuitenkaan ole – voit osallistua täysin omalla tyylilläsi ja paineettomasti.

Tapahtumasta tehdään tallenne, joka on katsottavissa kaksi viikkoa tapahtuman jälkeen. Tapahtuma järjestetään etäyhteydellä Zoomissa ja se on maksuton.

Kenelle?

Tapahtuma on suunniteltu erityisesti korkeakouluopiskelijoille, mutta sisällöt sopivat tukemaan ihan jokaisen hyvinvointia. Haastamme myös korkeakoulujen henkilöstön ottamaan mielen hyvinvoinnin tuntisisällöksi ja osallistumaan tapahtumaan tai katsomaan tallenteen opiskelijaryhmän kanssa. Jos haluat viedä tilaisuuden seuraavalle tasolle, järjestä koko oppilaitoksen väelle yhteinen kampuskatsomo! 

Aikataulu

klo 14.00 Puhu itsellesi niin kuin ystävällesi / Emmi Arponen
klo 14.30 Opi toimimaan kaaoksen keskellä / Emmi Arponen
klo 15.00 Entä jos ei huvita, ehdi tai jaksa liikkua? / Heta Eskelinen
klo 15.30 Kehotietoisuus jaksamisen tukena / Heta Eskelinen

Järjestäjät

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Mieli liikkeelle -hanke (Likes, Jyväskylän ammattikorkeakoulu) ja Vastuullinen valmennus.

Tutustu asiantuntijoihin

Vastuullisen valmennuksen asiantuntijat:

Emmi Arponen

Emmi Arponen on psykologi (PsM), fysioterapeutti, aikuisopettaja ja terveystieteiden maisteri (TtM). Emmillä on päivätyö psykologina, ja tämän lisäksi hän pitää yksityistä psykologin iltavastaanottoa, kouluttaa ja luennoi sekä tuottaa asiantuntijasisältöä sosiaalisiin medioihin. Instagramista Emmin löytää tilin @emmi.arponen takaa.

Kuvassa Emmi Arponen.

Kuva: Tuomas Linna/Valovirta Design

Heta Eskelinen

Heta Eskelinen on psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti (amk), psyykkinen valmentaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja seksuaalineuvojaopiskelija. Heta toimii Vastuullisessa valmennuksessa hyvinvointivalmentajana ja hänellä on yksityinen fysioterapiavastaanotto Porvoossa. Heta kouluttaa niin ammattilaisia kuin asiakasryhmiäkin ja tuottaa asiantuntijasisältöä sosiaaliseen mediaan nimimerkillä @kehomielenvire.

Kuvassa Heta Eskelinen

Ulrika Lillsunde

Ulrika Lillsunde on fysioterapeutti ja psykologian opiskelija, joka auttaa ihmisiä löytämään mielekkäitä tapoja liikkua ja syödä sekä edistää terveyttä ilman jäykkiä kieltolistoja tai kuureja. Ulrika toimii Mielitekoja-tapahtumassa seremoniamestarina ja ylläpitää webinaarin chat-boksia vastaten mahdollisiin kysymyksiin. Ulrikan löytää sosiaalisessa mediassa nimimerkillä @herkkutrikoissa.

Kuvassa Ulrika Lillsunde.