Saarijärven-Viitasaaren seutu on tunnettu upeasta järviluonnostaan. Esiselvityshankkeen päätavoitteina on seutukunnallisen reittiverkoston virittämisen kautta ottaa askel kohti yhtenäisempää aluetta, ja laatia yhteinen kehittämissuunnitelma luonnossa liikkumisen ja luontomatkailun edistämiseksi.

Tavoitteena on selvittää, miten seudun ulkoilureittiverkostosta ja luontomatkailusta voitaisiin saada seutukunnalle yhä merkittävämpi vetovoimatekijä tulevaisuudessa. Kehittämistoiminnan kohderyhmänä ovat ulkoilureittien hallinnoijat, alueen ulkoilureiteillä liikkuvat paikalliset asukkaat ja matkailijat sekä ulkoilukohteita hyödyntävät yritykset.

Hankkeessa tehdään esimerkiksi kuntien valitsemien 16 reitin nykytilan kartoitus, kyselyt reittien käyttäjille ja ylläpitäjille, luontomatkailuun liittyvän yritystoiminnan nykytilan ja niiden retkeilytuotteiden kartoitus. Reitistöhanke järjestää myös työpajoja sekä asiantuntijaseminaarin.

Hankkeen toteutusaika on 1.10.2019-30.9.2020 ja toiminta-alue Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan kahdeksan kuntaa: Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari.

Yhteistyöhankkeen päätoteuttajana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy ja osatoteuttajana Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy. Hankkeen rahoittajina toimivat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta ja alueen kunnat.

Tiedot hankkeen tilaisuuksista ja etenemisestä päivitetään Kehittämisyhtiö Witaksen hankesivuille sekä Aito Maaseutu -sivuston hankesivuille.

Lisätietoja:

Riikka Mansikkaviita
projektipäällikkö
puh. 044 537 2507
riikka.mansikkaviita(at)witas.fi

Upe Nykänen
projektiasiantuntija, JAMK
puh. 040 572 7056
upe.nykanen(at)jamk.fi

Essi Säynätmäki
projektiasiantuntija, JAMK
puh. 050 305 3843
essi.saynatmaki(at)jamk.fi