Digituutoritoiminta

Osaatko käyttää internetiä ja tietotekniikka itsenäisesti? Haluaisitko olla apuna muille ikäihmisille? Kiinnostaako ryhmässä toimiminen samanhenkisten ihmisten kanssa? Jos vastasit kyllä, sopisit hyvin vertaisdigituutoriksi!

Moni ikäihminen haluaisi käyttää enemmän nettiä ja tietotekniikkaa, mutta käyttö koetaan hankalaksi. Paras apu tähän on vertaisohjaaja, joka opastaa rauhallisesti ja rennosti sitä, mitä jo itse osaa! Digituutorin ei siis tarvitse tietää tai osata kaikkea, vaan kiinnostus uuden oppimiseen ja opettamiseen on tärkeintä.

Meidän hankkeessamme digituutorit osallistuvat vertaisohjaajina yhdessä hankkeen työntekijöiden kanssa Keski-Suomen kylillä järjestettäviin digitaitovalmennuksiin. Mahdollisuuksien mukaan digituutorit toimivat myös omalla alueellaan tietotekniikkaopastajina muiden digituutoreiden kanssa.

Kiinnostuneille vapaaehtoisille järjestetään tuutoritoimintaan valmistavaa perehdytystä ja toiminnan edetessä yhteistä tekemistä digituutoreiden kesken. Toiminnan myötä tulet varmasti myös itse oppimaan uutta ja vahvistamaan digitaitojasi. Jos kiinnostuit, ota meihin yhteyttä!

Digituutoreiden kokemuksia muissa projekteissa ja järjestöissä:

SeniorSurf: Kokemuksia nettiopastajana-video

Nettiä ikä kaikki (YLE) - Ikätoverilla riittää kärsivällisyyttä – ja varsinkin aikaa! Tietotekniikan vertaisopastajia on Suomessa lähemmäs tuhat (video)

ENTER ry: Ikinörtti - Kurssin kautta vertaisopastajaksi

Jos haluat opetella uusia asioita tai vahvistaa tietämystäsi tietotekniikasta, Oppimateriaalit-osiosta löytyy paljon hyviä ohjeita ja vinkkejä eri aiheisiin liittyen!

Tulevat kurssit ja koulutukset

Katso Digisti kylässä -hankkeen tulevat tapahtumat Ajankohtaista-sivulta.