Podcastit

Jamkin eri yksiköissä tuotetaan lukuisia podcast-sarjoja. Lisätietoa podcasteista ja jaksojen tekstivastineet löydät kunkin podcastin sivuilta.

Kuulokkeet korville ja kuunteluun!

Alumnin ääni

Tervetuloa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Alumnin ääni -podcast-sarjan pariin! Alumnin äänessä Jamkista valmistuneet eri alojen alumnit keskustelevat itselleen läheisistä, ajankohtaisista aiheista yhdessä Jamkin alumnivastaavien kanssa. Sarjaa on tuotettu vuodesta 2022 lähtien. Jos haluat antaa vinkin mielenkiintoisesta haastateltavasta, lähetä postia alumni(at)jamk.fi.

Etevä etäjohtaminen

Pitäisikö johtamisen muuttua etä- tai hybridimaailmassa? Osaatko hyödyntää tehokkaasti digityökaluja? Sujuvatko työt ja miten löytää yhteisöllisyys ja työnilo? Tervetuloa kuuntelemaan Etevä etäjohtaminen -podcastia: pohdintoja johtamisesta nyt ja tulevaisuudessa. Jaksoissa ajatuksiaan jakavat vieraina eri alojen asiantuntijat, vakioääninä keskustelua johdattelevat projektipäälliköt Hilkka Heikkilä ja Mirva Leppälä Jamkista.

Huikea skene

Tuettu osuuskunta -hankkeen Huikea skene -podcast-sarja käsittelee kehitysvammaisten ihmisten työllistymistä ja ansaintamahdollisuuksia. Sarjan jaksojen teemat ensimmäisellä tuotantokaudella ovat: kehitysvammaisten ihmisten työllisyys, työtoiminta, osuuskunnat, osallisuus ja tukea tarvitseva ihminen yhteiskunnassa sekä, mitä ovat avotyö, tuettu työ ja palkkatyö.

Johtamistuumailuja

Ammatillisen opettajakorkeakoulun tuottama podcast-sarja, jossa tuumaillaan oppilaitosjohtamista eri näkökulmista. Tarinaa on luvassa muun muassa organisaation kehittämisestä, systeemisyyden tunnistamisesta sekä yhteisen oppimisen mahdollistavasta ja aloitteellisesta johtajuudesta. Podcastissa keskustelevat lehtori Ari Hyyryläinen ja mukaan kutsutut asiantuntijat eri organisaatioista. Sarja puhuttelee niin johtoa, johdettavia kuin vaikkapa projektienvetäjiä.  

Kamerat auki!

Kuuntele keskusteluja ammatillisten oppilaitosten henkilöstön hyvinvoinnista ja yhteisöllisyydestä. Kamerat auki -podcast-sarjassa Jyväskylän ammattikorkeakoulun asiantuntijat ja tutkijat sekä ammatillisten oppilaitosten henkilöstö ja johto sekä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n ja Sivistystyönantajajärjestö Sivistan edustajat keskustelevat yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin tukemisesta, kun toimitaan verkossa. Podcast-sarja on tuotettu Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Vuorovaikutus verkossa – hyvinvointia oppilaitokseen -kehittämis- ja tutkimusprojektissa.

Luovia kohtaamisia

Hyvinvointityön arki on täynnä mahdollisuuksia luoville kohtaamisille. Neliosaisessa podcast-sarjassa inspiroivat asiantuntijavieraat kertovat kokemuksistaan luovien työskentelytapojen parissa ja pohtivat menetelmien soveltamista hyvinvointityön arkeen. Keskustelussa ovat mm. luontolähtöiset menetelmät, kulttuurihyvinvoinnin näkökulmat, kehollisuus, universaali vanhemmuus, Lapset puheeksi -menetelmä ja terveyden edistämisen tulevaisuus hyvinvointialueuudistuksen kynnyksellä. Jokaiseen jaksoon liittyy lisätietoa sisältävä materiaalilistaus sekä tekstivastine. Podcast-sarja on tuotettu syksyllä 2022 osana Meijän perhe liikkeellä -hanketta, jonka toimenpiteillä on vahvistettu perhekeskustoimijoiden yhteisiä käytäntöjä lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Solving the Global Learning Crisis

The series is produced in The Higher Education Institutions Institutional Cooperation Instrument (HEI ICI) programme with the support of the Finnish Ministry for Foreign Affairs.

Aiempaa tuotantoa

Huikeita sisältöjä sarjoissa, joihin ei enää tuoteta uusia jaksoja. 

Mitä sinulle kuuluu?

Mitä sinulle kuuluu? -podcastissa kutsuimme ohjauksen toimijoita ja kehittäjiä, opettajia ja opiskelijoita keskustelemaan opiskelijahyvinvoinnin eri näkökulmista, haasteiden tunnistamisesta, moniammatillisesta yhteistyöstä ja keinoista, joilla tuetaan opiskelukykyä, hyvinvointia ja osallisuutta korkeakouluissa.

Joku muu, mikä?

Joku, muu mikä? -podcastissa keskustellaan sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan ilmiöistä, vaihtoehtoisista uramahdollisuuksista ja yrittäjyyden edellytyksistä. Podcastit tuotettiin valtakunnallisessa KEMUSOTE - Kevytyrittäjyys ja muutoskyvykkyys sote-alan toimintaedellytysten sekä työhyvinvoinnin edistäjänä -projektissa joka toimi ajalla 1.3.2020 - 28.2.2022.

Havaintoja nuorista ja johtamisesta

Projektipäälliköt Mirva Leppälä ja Hilkka Heikkilä pohtivat nuorten sukupolvien vaikutusta johtamisen muutokseen. Välillä voidaan lipsahtaa muihinkin näkökulmiin. Pohdinnat liittyvät YZ-sukupolvi vie työyhteisön uudelle tasolle -projektiin, jota Jamk hallinnoi 1.10.2018–30.6.2021.