Logistiikan opinnot valmentavat hyödyntämään, kehittämään ja johtamaan logistisia järjestelmiä! Logististen järjestelmien avulla saadaan tavara ja tieto liikuteltua tehokkaasti ja taloudellisesti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Tutkinto sopii erityisesti sinulle, joka haluat yhdistää tekniikan ja talouden, ja opiskella päätoimisesti päiväopintoryhmässä.

Opiskele logistiikan insinööriksi ja opi kehittämään, johtamaan ja suunnittelemaan logistisia toimintoja

Logistiikan tutkinto-ohjelman suoritettuasi osaat toimia asiantuntija- tai esimiestehtävissä logistiikan kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Logistiikkainsinööri osaa tarkastella liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti. Opit suunnittelemaan logistisia ratkaisuja sekä arvioimaan ratkaisujen vaikutuksia niin yksittäisen yrityksen kuin koko toimitusketjunkin näkökulmasta. Ymmärrät, miten kansainväliset toimitusketjut ja yritysverkostot tuottavat asiakaslähtöisiä palvelukokonaisuuksia.

Opit hakemaan tietoa, tekemään analyysejä ja päätöksiä, ja huomioimaan sekä tekniset, taloudelliset että kestävän kehityksen näkökulmat. Ammatillisen asiaosaamisen lisäksi kehität vuorovaikutustaitojasi pystyäksesi toimimaan kansainvälisessä bisneksessä.

Hae keväällä, aloita syksyllä 2022

Logistiikan AMK-tutkinto-ohjelman päivätoteutukseen pääset hakemaan 16. - 30.3.2022 Opintopolku.fi-palvelussa. Hae ja aloita opinnot syksyllä 2022!

Hae Opintopolku.fi-palvelussa

Logistiikan insinööriopintojen sisältö

Tutkinto-ohjelma sisältää perus- ja ammattiopintoja, työharjoittelua, vapaasti valittavia opintoja sekä opintojen loppuvaiheeseen liittyvän opinnäytetyön. Opintosi on jaoteltu opintokokonaisuuksiin ja edelleen opintojaksoihin. Näiden suorittamiseen liittyvät kontaktitunnit, omatoimiset tai ryhmissä tehtävät harjoitukset sekä osaamisen testaukset eri menetelmin.

Perusteista kohti teknologian ja logistiikan ammattiopintoja

Yhteiset perusopinnot sisältävät työelämävalmiuksien, kielten ja viestinnän sekä luonnontieteiden opintoja. Yhteiset ammattiopinnot muodostuvat teknologian ja logistiikan opintokokonaisuuksista.

Täydennä opintojasi sisälogistiikan, hankintojen, kiertotalouden, liiketoiminnan tai yrittäjyyden opinnoilla

Voit valita täydentäviä ammattiopintoja sisälogistiikan, kuljetusten, hankintojen, kiertotalouden, liiketoiminnan tai yrittäjyyden opintokokonaisuuksista tai suorittaa logistiikka-alan opintoja vaihdossa ulkomailla.

 

Insinööri (AMK), 240 op

Tutkintoon kuuluu mm. seuraavia opintoja:

  • Logisitiikan maailma, Hankinnan perusteet, Logistics Simulations, Kuljetusmuodot, Intralogistics, Materiaalin ohjaus, Glocal Supply Chain, Logistiikkatalous, Tuotannon johtaminen
  • Kuljetusosaaminen, Sisälogistiikkaosaaminen,  Hankintaosaaminen, Kiertotalousosaaminen tai Business Management
  • Vapaasti valittavat opinnot
  • Harjoittelu 1, 2 ja 3
  • Tutkimuksellinen kehittämistoiminta, sis. opinnäytetyö

Lue lisää opetussuunnitelmasta

 

 

Ura ja työllistyminen

Logistiikan ammattilaisena sinulle tarjoutuu monipuolisia ja kansainvälisiä työtehtäviä teollisuudessa, kaupan alalla, logistisia palveluja tarjoavissa yrityksissä tai julkishallinnossa. Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi logistiikka-asiantuntija, ostaja, terminaaliesimies, kuljetussuunnittelija, tuotannonsuunnittelija, vientiliikenteen hoitaja, kehitysinsinööri tai logistiikkakoordinaattori.

Tehtävänimikkeitä

Valmistuttuasi tehtävänimikkeesi voi olla esimerkiksi

  • Ostaja
  • Kuljetussuunnittelija
  • Logistikot ja kuljetussuunnittelijat
  • Varastopäällikkö

 

Harjoittelun avulla verkostot kuntoon

Opiskelussasi on tiivis kytkentä työelämään koko opintojen ajan. Opintoihin sisältyy työharjoittelua yhteensä 30 opintopistettä. Harjoittelu logistiikka-alan työtehtävissä suoritetaan yleensä kesätöiden yhteydessä.  

Opinnäytetyö

Opinnäytetyö on opintojen loppuvaiheeseen sijoittuva oppimistehtävä. Logistiikan opinnäytetyöt tehdään lähes poikkeuksetta yritysten toimeksiantoihin pohjautuen ja yhteistyössä yritysten kanssa. Opinnäytetyön aihe voi olla käytännön asiantuntijatehtävä, soveltavaa tutkimusta tai muuta alaan liittyvää kehitystoimintaa. Työn voit tehdä myös parityönä.

 

Hakuohjeet logistiikan suomenkieliseen päivätoteutukseen 2022

Logistiikan insinööriopiskelija työnjohtotehtävissä Suomen Rakennuslogistiikalla

JAMKin insinööriopiskelija Perttu oli harjoittelussa työnjohtajana Tampereen Kansi ja areena -hankkeessa kesällä 2021. Videolla Perttu kertoo tarkemmin työskentelystään harjoittelun aikana.

Voit katsoa videon myös täältä »
 

Janne Markkanen, logistiikan opiskelija ja uimari

"Opiskelu on ollut ainakin tähän saakka hauskaa! Uinnin ja opiskelun yhdistäminen on onnistunut perusaikataulutuksella. Aamu alkaa uinti- tai kuivatreeneillä, sitten koululle ja iltapäivällä on toinen uintisessio. Välillä käydään koululla syömässä, ja taas homma jatkuu! "

Lue lisää

Opiskelijatarina: Sami Snellman, Posti, logistiikan AMK-insinööriopiskelija

"Työni kuljetusten parissa alkoi kesätöistä, jolloin työskentelin Postin runkokuljetusten vakioverkon kuljetussuunnittelijan kesäsijaisena. Järjestelin asiakkaiden ajovuoroja sekä kuormia koko Suomen mittakaavassa ja puhuin paljon puhelimessa. Pidin yhteyttä asiakkaiden ja kuljettajien kanssa, jotta kuljetukset sujuisivat mahdollisimman sujuvasti ja kustannustehokkaasti. Kontaktointi ja myyntityö asiakkaiden parissa oli tosi innostavaa."

Lue lisää
Opiskelijat kävelevät Postin lajittelukeskukseen

Opiskelijatarina: logistiikan AMK-insinööriopiskelijat Postilla

"Jyväskylän ammattikorkeakoulun logistiikan AMK-insinööritutkinnon opiskelijat työskentelivät kesällä 2018 Postin eri toimipisteissä ympäri Suomen. Arvokasta työkokemusta karttui, ja opiskelijat saivat perusteellisen perehdytyksen kuljetusalan maailmaan suuressa logistiikka-alan yrityksessä, jonka kautta kulkee tuhansia kuljetuksia päivässä."

Lue lisää

Emilia Grönroos, logistiikan opiskelija

"Haluaisin erikoistua sisälogistiikkaan. Minua kiinnostaa varastoinnin ja tuotannon parissa työskentely. Olisi mielenkiintoista kehittää uusia sovelluksia teknologiaa hyväksikäyttäen."

Lue lisää
 

Jatka myöhemmin YAMK-tutkintoon

Valmistuttuasi insinööriksi voit jatkaa opiskeluasi ammattikorkeakoulussa. Kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Voit myös täydentää osaamistasi osallistumalla työn ohessa suoritettaviin ammatillisiin erikoistumisopintoihin tai muuhun täydennyskoulutukseen. 

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua myös yliopistojen jatkotutkintoihin. Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit.

Lue lisää tekniikan alan koulutuksista

 

Lisätietoa koulutuksesta

Vauhkonen Petri

Vauhkonen Petri

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka, Logistics
Teknologia, School of Technology
+358505950446
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Logistiikka, insinööri (AMK), monimuoto

Tarvitsetko logistiikan osaamista nykyisessä tai tulevassa työssäsi? Haluatko suunnata kansainväliseen bisnekseen tai hankintoihin ja hallita sekä tekniikkaa että taloutta? Valitse logistiikan monimuotona toteutettava AMK-tutkinto, jonka voit suorittaa myös työsi ohessa.

Tekniikan ala

Opiskele AMK- tai YAMK-insinööriksi tai valitse muu itseäsi kiinnostava kokonaisuus tai vaikkapa vain yksi opintojakso avoimen amk:n tarjonnasta. Meiltä valmistuneet osaavat suunnitella, johtaa ja kehittää ympäristöään luovasti uusia ratkaisuja etsien.

Tekniikan alan tunnus

Tekniikan ala avoimessa

Haluaisitko syventää tietojasi ja taitojasi tekniikan alalla? Avoiman AMK:n opinnot soveltuvat sinulle, joka aiot hakea insinööriopiskelijaksi tai haluat lisätä työelämässä tarvitsemaasi osaamista tai yleissivistystäsi. Monipuoliset laboratorio- ja oppimisympäristömme tekevät oppimisesta käytännönläheistä myös avoimen amk:n opintojen kautta.

Näytä lisää