Opiskelijoiden kokemuksia

Millaista opiskelu on? Millaisista taustoista opiskelijat tulevat? Mihin opintojen jälkeen? Kokosimme opiskelijatarinat yhdelle sivulle, josta voit poimia juuri sinua kiinnostavan koulutusalan tarinat tai tutustua vaikka kaikkiin.

AMK-tutkinto

Happeen maalivahti Markus yhdistää sujuvasti opiskelun urheilu-uraan

"Pelaan Happeen salibandyjoukkueessa SM-liigatasolla ja opiskelen samalla liiketaloutta JAMKissa. Parasta koulussa on monipuoliset opiskelumahdollisuudet sekä joustava huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen. Finanssialalle työllistyminen on

Jamkin opiskelijat julkaisivat keskiaikaan sijoittuvan Balancelot –pelin

"On ollut hienoa huomata oman osaamisen mahdollisuudet työmarkkinoilla. Prosessin myötä olemme oppineet myös tiimityön merkityksen sekä konkreettisesti sen, mitä pelin julkaiseminen markkinoilla tarkoittaa."

Kestävä ja vastuullinen palveluliiketoiminta sai Saran valitsemaan Jamkin

"Palveluliiketoiminta on kiinnostanut aina, mutta kyllä se kestävyys ja vastuullisuus olivat syy, miksi päädyin tänne puolelle. Etsin pitkään ohjelmaa, missä niitä ja kestävää gastronomiaa voisi opiskella ja Jamk tarjosi siihen parhaan vaihtoehdon."

Kokiksi opiskellut Aapo löysi palonsa asiakaspalvelun parista

"Restonomilla on tosi laajat työllistymismahdollisuudet. Restonomi voi olla töissä esimerkiksi kaupassa. Teknisesti restonomit ovat päteviä kaikkialla, missä on asiakaspalvelutilanteita."

Matka kybertietoisuuden lähettilääksi alkoi sattumalta

Päätyessäni ICT:n pariin huomasin, että en ehkä sovi täysin annettuun kuvaan alalla työskentelevistä naisista. Olen pyrkinyt tietoisesti ravistelemaan tuota kuvaa ja rohkaissut erilaisia ihmisiä hakeutumaan alalle.

Metallialalle kouluttautunut Christian löysi uuden suunnan sovelluskehityksestä

"Perusteiden kohdalla tuntui aluksi, etten pääse siihen koodaukseen millään kiinni. Pikkuhiljaa se ymmärrys ja kokemus kuitenkin kasvoi ja sitten siihen syttyikin sellainen palo."

Mikä yhdistää ensihoitajan ja insinöörin työtä?

Ensihoitaja ja tuleva insinööri. Nämä yhdistyvät tieto- ja viestintätekniikan opiskelijaan Kalle Lehikoiseen. Molemmissa työtehtävissä tarvitaan vuorovaikutustaitoja, paineensietokykyä, soveltamista ja ongelmanratkaisuakykyä.

Mikko, Taneli ja Antony perustivat Frostigon-yrityksen

"JAMKissa hyvää on mm. kannustava opiskeluilmapiiri sekä opettajat. Opiskelu on myös hyvin työelämäläheistä. Ticorporate-kurssilla jokainen pääsee ryhmänä tuottamaan oman web-sovelluksen tai pelin. Perustimme Frostigon yrityksen osana opintojamme."

Monimuoto sopii alanvaihtajalle

Kaipasin alan vaihtoa ja lisäkoulutusta. Aiempi työni ei osoittautunut omakseni, vaan halusin muuta. Päätin hakea logistiikan monimuotoon, mikä oli oikea ratkaisu.

Polkuopintojen kautta kohti alanvaihtoa

"Yllätyin kuinka paljon olen jo ensimmäisenä vuonna oppinut ohjelmoinnista ja web-kehityksestä, vaikka ne olivatkin alkuun ihan hepreaa!"

Samuli työllistyi harjoittelupaikkaansa jo opintojen aikana

Aloitin opintoihini liittyvän harjoittelun heinäkuussa 2019 Jyväskylässä sijaitsevassa ohjelmointiyritys Aitio Finland Oy:ssä. Kun harjoitteluni loppui helmikuussa 2020, minulle tarjottiin kokoaikaista ohjelmistosuunnittelijan paikkaa.

SM-tasolla pelaavalle Lassille oli futsalin ja opiskelun yhdistäminen oli tärkeässä roolissa

"Hain Jyväskylään koska uskoin, että täällä onnistuu hyvin futsalin ja opiskelun yhdistäminen. JAMKissa kiinnosti erityisesti urheiluliiketoiminnan opinnot." 

Trendikäs nykypäivän valinta kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle

"Opiskeleminen Jamkissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin antoisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan

Uramahdollisuus Valmetilla aukeni opinnäytetyön ansiosta

"Talousjohtamisen erikoistuminen mahdollisti hyvän kombinaation taloushallinnon perusteista sekä järjestelmistä. Näiden taitojen soveltaminen korostuu työtehtävässäni. Tärkeänä on myös halu jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen."

Uusi suunta uralle Jamkin koulutuksesta

"Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen."

Vesi on Mimosan elementti

Sininen kutsuva vesi tuli Mimosa Jallowille tutuksi jo pikkutyttönä. Hänen äidillään on kilpauintitausta ja myös Mimosa aloitti uinnin jo 6-vuotiaana. Lahjakas tyttö siirtyi nopeasti kilparyhmään.

Ylempi AMK-tutkinto

Kyberturvallisuutta opiskellut Tuukka pääsi hyödyntämään oppimaansa uuden palvelun kehittämisessä

Kyberturvallisuuden tutkinto-ohjelma antaa huippuedellytykset itsensä kehittämiselle ja verkostoitumiselle.

Koulutus on antanut hyvät eväät tietoturvanäkökulmien huomioimiseen

IT ympäristön ja palveluiden kehittämisessä tietoturvan merkitys korostuu jatkuvasti kaikissa yrityksissä eikä vain suurissa ICT-taloissa.

YAMK-opinnoista osaamista robotiikan soveltamiseen joustavassa tuotannossa

Robotiikasta on tietty mystiikka kadonnut, käyttöönotto- ja oppimiskynnykset madaltuvat ja sovellusalueita tulee koko ajan lisää. Haluaisin oppia lisää teollisuuden käyttökohteista sekä pystyä arvioimaan robotiikan soveltuvuutta eri käyttötarpeisiin.

Yhteistyö ja kehittäminen tapahtuu verkostoissa, yksin ei pärjää

Verkostojohtaminen sopii kaikille, joilla on kiinnostusta verkostoissa toimimiseen ja työelämän kehittämiseen, toimialasta riippumatta. Verkosto-osaaminen ja verkostojohtaminen ovat tulevaisuuden taitoja.

Restonomin YAMK-opintoja Espanjan auringon alla

"Työskentelen matkailualalla, joka tällä hetkellä muuttuu valtavasti koko ajan, ja opinnoista olen saanut hyödyllistä tietoa suoraan työhön sovellettavaksi."

YAMK-tutkinto avasi Maikelle uusia uramahdollisuuksia työpaikalla

"Olin kaavaillut ylemmän ammattikorkeakoulu-tutkinnon hankkimista jo monta vuotta, mutta elämäntilanteeni vuoksi se ei ole ollut mahdollista – toisaalta tämän kaltainen monimuoto-opiskelukaan ei ole aiemmin ollut mahdollista."

Johtamisosaamisesta tukea urakehitykseen

"Työni fokus alkoi vaihtua substanssiosaamisesta ja asiantuntijuudesta ihmisten ja asioiden johtamiseen. Silloin koin, että saisin henkilökohtaisen urakehitykseni kannalta paljon hyötyjä, jos opiskelisin johtamista."

Saara löysi uuden suunnan uralleen sekä väylän työelämään paluuseen koulun penkiltä

"Asumme Dubaissa, joten oli tärkeää, että opinnot voi suorittaa etänä. Tiesin, että Jamk on korkeatasoinen korkeakoulu, mutta selvitin mahdollisia opiskelupaikkoja etäopiskelun kulmasta, kun Jamk tuli vastaan."

Avoin ammattikorkeakoulu

Markkinoinnin AMK-opintoja lukion aikana

Lukuvuonna 2018-19 Äänekosken lukiossa oli ensimmäistä kertaa mahdollista opiskella Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintoja. Kakkosluokkalaiset Aino Kinnunen ja Sanna Kiviaho tarttuivat mahdollisuuteen ja tekivät markkinoinnin (5 op) opintojakson.

Teknistä osaamista työelämän tarpeisiin

Sitä olen ihmetellyt, miten en ole aikaisemmin tullut tehneeksi enemmän opintoja. Ja sitä, kuinka innostunut olen!

Opiskelusta vastapainoa kiekkouralle

Urheilu-uran aikana voi edistää myös opiskelu- ja uratavoitteita. Videolla JAMKin avoimessa opintoja tekevät JYPin Mikko Salmio ja Jani Tuppurainen juttelevat urheilu-uran ja polkuopintojen yhdistämisestä.

Terveyden edistämisen asiantuntijaksi YAMK-polkua

Tarve hankkia uusia taitoja ja toimintamalleja sekä syventää tietoja vei Miran Terveyden edistämisen asiantuntija, YAMK -opintoihin. Mira aloitti opinnot avoimen ammattikorkeakoulun polulla, josta matka jatkui tutkinto-ohjelmaan. Katso Miran tarina!

Hankintaosaajaksi avoimessa

"Itsensä haastaminen ja kehittäminen on merkityksellistä - ja esimiesasemassa kun toimin, niin koen, että kun kykenen itseäni kehittämään, tapahtuu kehitystä myös tiimin sisällä" summaa avoimessa opiskellut Sami Juutilainen.

Avoimen polun kautta tradenomiopintoihin

"Avoin on juuri siitä hyvä, että siinä pystyy tavallaan katsomaan millaisia opinnot on ja kiinnostaako ne itseä", toteaa avoimessa polkuopinnot tehnyt Jimi Eskola.

Ammatillinen opettajankoulutus

Hyvä ammatillinen opettaja on pedagogisesti taitava heittäytyjä

Ammatillisen opettajan työssä on tärkeää se, että opettaja hallitsee opettamansa asian. Mutta mun mielestä yhtä tärkeää on se, että on kiinnostunut ihmisistä, opiskelijoista. Täytyy olla pedagogista silmää ja pedagogista ymmärrystä.

Ravintolapäälliköstä opettajaksi

Opettajuus on ollut ravintola-alalla työskennelleelle Johanna Koivuselle pitkäaikainen haave.

Alumnitarinoita

YAMK-opinnoista tukea urasiirtymään

Alumnitarina

YAMK-opinnoista tukea urasiirtymään

”Ajatuksenani oli, että lisäkoulutuksen avulla pystyisin syventämään ja laajentamaan asiantuntijuuttani sekä parantamaan mahdollisuuksiani työllistyä uudenlaisiin tehtäviin.”

Vesi on Mimosan elementti

Alumnitarina

Vesi on Mimosan elementti

Sininen kutsuva vesi tuli Mimosa Jallowille tutuksi jo pikkutyttönä.

Kaisa kannustaa maksimoinnista optimointiin

Alumnitarina

Kaisa kannustaa maksimoinnista optimointiin

Hyvinvointi on monelta osin oivaltamista ja uusien toimintatapojen opettelua, näin sanoo monipuolisen taustan omaava hyvinvointivalmentaja Kaisa Wallinheimo. Kaisa on myös Jamkin alumni.

Logistiikan YAMK-opinnoista asiantuntijuutta digitaalisten teknologioiden hyödyntämiseen

Alumnitarina

Logistiikan YAMK-opinnoista asiantuntijuutta digitaalisten teknologioiden hyödyntämiseen

Koen onnistuneeni, kun tavoittelin asiantuntijuutta digitaalisten teknologioiden ja työkalujen hyödyntämisessä.

YAMK-opinnoista näkemystä esihenkilötyöhön ja kunnossapidon johtamiseen

Alumnitarina

YAMK-opinnoista näkemystä esihenkilötyöhön ja kunnossapidon johtamiseen

Sain uutta näkemystä esihenkilötyöhön ja kunnossapitotoimintojen johtamiseen sekä uusia työkaluja elinkaaren hallintaan. Parasta olivat työelämästä saapuneet luennoitsijat ja verkostoituminen muiden opiskelijoiden kanssa.