Lisähaku, syksy 2023

Tervetuloa hakemaan tutkinto-opiskelijaksi Jamkiin lisähaussa! Lisähaussa on mahdollista hakea  syksyn 2023 yhteishaussa mukana olleisiin tutkinto-ohjelmiin, joissa on vielä vapaita opiskelupaikkoja. Hae Opintopolku.fi-palvelussa 27.11.-8.12.2023 klo 15 mennessä!

Opiskelijat ja kansio

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu erillishaun lomakkeella opintopolku.fi -palvelussa. Hakuaikana pääset hakulomakkeelle alla olevan linkin kautta tai Opintopolun etusivulta Täytä hakulomake –painikkeen kautta.

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin lähetettyäsi hakemuksen. Viestistä löydät linkin hakemukselle. Voit muokata hakuaikana jo lähettämääsi hakemusta saamasi linkin tai Oma Opintopolku -palvelun kautta. Hakutoiveiden poistaminen tai lisääminen ei ole mahdollista enää hakuajan päättymisen jälkeen. 

Huomaathan, että voit ottaa vain yhden korkeakoulupaikan vastaan, jossa opinnot alkavat kevätlukukaudella 2024.

Hae Opintopolussa 27.11.-8.12.2023 klo 15!

 

Haussa mukana olevat YAMK-koulutukset

Kehity kestävän biotalouden huippuosaajaksi!

Hakukelpoisuus

Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto (agrologi (AMK), metsätalousinsinööri (AMK), ympäristösuunnittelija (AMK), hortonomi (AMK) tai opistoasteen agrologitutkinto). Muut opistoasteen, ammatillisen korkea-asteen  ja korkeakoulutason tutkinnot käsitellään tulkinnanvaraisina tapauskohtaisesti. 

Työkokemukseksi (väh. 24 kk) hyväksytään soveltuva työkokemus korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen. Työkokemusta voi laskea 31.12.2023 saakka. Työkokemus katsotaan tapauskohtaisesti. 

Näin haet!

Liitteet

Tutkinto- ja työtodistukset tulee liittää Opintopolun sähköiselle hakemukselle 8.12.2023 klo 15 mennessä. 

Tapauskohtaisesti käsiteltävien hakijoiden tulee liittää haussa käytettävän tutkinnon tutkintotodistuksen ja työtodistusten lisäksi myös tutkinnon opintosuoritusote sekä CV.

Hyväksyttävä työkokemus ja työkokemuksen todentavat liitteet

Kaikesta työkokemuksesta tulee olla työtodistukset. Huomaathan, että työtodistuksessa tulee olla seuraavat tiedot:

  • ammattinimike (ja mikäli mahdollista, kuvaus työtehtävistä)
  • työskentelyaika (aloitus- ja lopetuspäivämäärät, tai ajantasainen tieto työsuhteen jatkumisesta väliaikaisessa työtodistuksessa)
  • työnantajan allekirjoitus (ja mikäli mahdollista, työnantajan leima)
  • osa-aikatyön kohdalla työtunnit

Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus. Huomaathan, että työsopimus ei ole riittävä dokumentti todentamaan työkokemusta.

Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu. (YEL=yrittäjäeläkevakuutus, MYEL=viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus.)

Osa-aikatyö muunnetaan kokoaikaiseksi siten, että 150 tuntia tai 20 täysimittaista työpäivää (vähintään 7 tuntia päivää kohti) vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuskuukausia vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.

Varusmiespalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi. Äitiys- ja vanhempainvapaa hyväksytään työkokemukseksi silloin, kun se on osa työsuhdetta.

Jos todistuksen kieli on muu kuin suomi, ruotsi tai englanti, todistuksen kopion lisäksi on toimitettava virallisen kielenkääntäjän käännös. Käännöksessä tulee olla kääntäjän allekirjoitus ja leima.

Valintakoe

 

Valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset hakijat ja kaikki opiskelijat valitaan valintakokeen perusteella.

Valintakoe järjestetään 14.12.2023 klo 14 – 20 välillä verkossa.

Valintakoe sisältää haastattelun, josta on saatava vähintään 15 p./60 p. sekä kirjallisen tehtävän, josta on saatava vähintään 5 p./40 p.

Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Valintojen tulokset julkistetaan viimeistään 20.12.2023. Jamk tiedottaa valituksi tulleita sähköpostitse!

  • Syksyn lisähaussa opiskelupaikka tulee ottaa vastaan ja ilmoittautua läsnä-/poissaolevaksi viimeistään 27.12.2023 klo 15 mennessä opintopolku.fi-osoitteessa.
  • Huomioithan yhden korkeakoulupaikan säännöksen, jonka mukaan opiskelija voi ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan.
  • Opinnot alkavat Biotalouden kehittämisen koulutuksessa 19.1.2024.

Tervetuloa Jamkiin!

Hae opiskelemaan!

Haluatko seurata muiden jälkiä vai luoda oman polkusi? Ole oman elämäsi suunnannäyttäjä ja hae Jamkiin, uuden sukupolven korkeakouluun. Jamkissa kasvat asiantuntijaksi, joka on valmis huomisen haasteisiin.

Hakeminen Jamkiin

Tutustu hakuohjeisiin, aikatauluihin ja valintaperusteisiin. Sivuilta löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.