Seutuopinnot - korkeakouluopintoja kotikulmillasi

Avointa korkeakouluopetusta toteutetaan ympäri Keski-Suomen. Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja voit tehdä Jyväskylän lisäksi Jämsässä, Keuruulla, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella - ja toki missä tahansa verkon välityksellä!

Iloinen aikuisopiskelija

Mistä on kyse?

Jamk ja Jyväskylän yliopisto tuovat korkeakouluopintoja Keski-Suomen seudulla lähelle asukkaita. Tämä seutukaupunkimalli tarkoittaa, että omalla paikkakunnalla kokoontuu pienryhmä yhdessä opintojen pariin sovituissa tiloissa, joihin opetus tulee verkkovälitteisesti. Opintoryhmät pyörivät Jämsässä, Keuruulla, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Äänekoskella, mikäli opiskelijoita paikkakunnilta ilmoittautuu opintoihin.

Kun opinnot toteutetaan avoimena korkeakouluopetuksena, niihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat samoja kuin tutkintokoulutuksessakin. Saat opinnot hyväksiluettua, mikäli myöhemmin jatkat opintojasi Jamkin tutkintokoulutuksessa.

Tutustu alla, mitä opintoja sinulle on tarjolla!

Käynnissä:

  • Lähihoitajasta sosionomiksi -polkuopinnot

Tutustu tästä Jyväskylän avoimen yliopiston tarjontaan

Opinnot seutukaupunkien sivuilla

Seutuopinnoista löydät tietoa myös oman kuntasi verkkosivuilta:

Sosionomikoulutus on ollut mun monivuotinen haave. Olen siihen hakenutkin yhteishaussa, mutta vielä ei ollut tärpännyt. Sitten kun tämmöinen mahdollisuus aukesi, aloittaa opinnot Keuruulla, niin olin aivan innoissani ja ehdottomasti heti mukana!

Niina Sunila

Lue Niinan tarina

Korkeakoulutusta seutukaupunkeihin Keski-Suomessa -hanke

Seutuopintojen kehittämistä tuetaan Keski-Suomen liiton kehittämisrahastosta. Hanke toteutetaan 1.11.2021 – 31.12.2022. Tavoitteena on lisätä korkeakoulutuksen saavutettavuutta alueille ja rakentaa Keski-Suomeen toimiva avoimen korkeakouluopetuksen seutukaupunkimalli, jossa ovat mukana Jämsä, Keuruu, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski.

Lue lisää hankkeesta

Kysy lisää

Maarit Korva

Suunnittelija, Administrative Planner
Koulutuksen kehittämispalvelut, Educational Development Services
Korkeakoulupalvelut, University Services
+358405612555