artikkeli

Pasi Teräväinen, liiketoiminnan asiantuntija, Kuntoutusinstituutti

Asiantuntija Pasi Teräväinen
Valmentajana ja sparraajana tärkein ominaisuuteni on ihmisten kohtaamisen taito.

Yhteistyön merkitys korkeakoulujen ulkopuolisten asiakkaiden kanssa tulee kasvamaan

Työskentelen Kuntoutusinstituutissa liiketoiminnan- ja kumppanuusyhteistyön asiantuntijana. Olen mukana innovaatiotoiminnassa, yrittäjyyden ja korkeakouluyritysten valmennuksissa sekä erilaisissa hankkeissa kuten Training Room ja Hyvinvointikartta.

Koulutustaustaltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Pääaineenani oli aluesuunnittelu, josta on ollut hyötyä korkeakoulujen yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen työssä ja EU-hankkeiden kehittämistyössä. Yrityksen taloustieteiden opinnot ovat tukeneet hyvin yritysvalmentajan työtä ja innovaatiotoimintaa. Olen järjestänyt ja osallistunut lukuisiin myynnin valmennuksiin. Myynnin valmentaminen onkin yksi suosikkiteemoistani.

Minulla on kokemusta yli 1500 liikeidean arvioinnista ja kehittämisestä. Starttivaiheen rahoitus- ja yrityskehittämisen ammattilaisena olen huomannut, että yksittäisen yrityksen menestymiseen vaikuttavat monet asiat ja mukana on usein tuuriakin. Haluan siirtää yli 20 vuoden urani ajalta kertynyttä hiljaista tietoa ja kokemustani yrityksiin ja tiimeihin, jotta ihan kaikkea ei tarvitsisi oppia kantapään kautta.

Yhteistyön merkitys korkeakoulujen ulkopuolisten asiakkaiden kanssa tulee kasvamaan. Yhteinen tekeminen lisääntyy kaikilla osa-alueilla: koulutus, tutkimus, kehittämistoiminta, osaamisen siirtäminen ja yrittäjyys. Näen, että yhteistyön avaajia ja osaajia tarvitaan, jotta suurin osa korkeakoulujen asiantuntijoista voisi keskittyä oman osaamisensa kehittämiseen.

Uskon, että kumppanuuksien rakentaminen on strategista yhteistyötä molemmille osapuolille. Pitkä kokemus yritysten hallitustyöstä ja puheenjohtajan työstä auttavat minua ymmärtämään yritysten näkökulmia korkeakouluyhteistyöstä ja kumppanuuksista. Vapaa-ajan seura- ja yhdistystyö on myös osaamista, jota hyödynnän asiakastyössäni Kuntoutusinstituutissa.

Toivon, että laaja-alaisella yritysyhteistyö- ja konsultointikokemuksella voin olla rakentamassa monipuolisia ja konkreettisia yhteistyömalleja jo nykyisten toimivien mallien tueksi. Rohkaisen kaikkia yhteistyöstä kiinnostuneita ottamaan yhteyttä. Järjestetään esim. yhteiskehittämisen työpaja juuri tarpeisiinne sopivalla asiantuntijaporukalla.

Ota yhteyttä

Pasi Teräväinen

Asiantuntija, Specialist
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358406684384