artikkeli

Kari-Pekka Murtonen, asiantuntija, Kuntoutusinstituutti

Asiantuntija Kari-Pekka Murtonen Rwandassa
Erityisvahvuuteni on ihmislähtöisten terveys- ja kuntoutuspalvelujen globaali kehittäminen, jonka keskiössä ovat erilaiset sosiaaliset innovaatiot ja digitalisaation hyödyntäminen. Maailma on tullut tutuksi vuosien varrella ja olen työskennellyt noin 20 eri maassa sekä asunut pitkään Itäisessä Afrikassa ja Aasiassa.

Kiinnostuksen kohteena digitalisaation mahdollisuudet ihmisen voimauttajana

Valmistuin vuonna 2002 fysioterapeutiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen muutin Tansaniaan kehittämään yhteisöpohjaista- ja monialaista kuntoutusohjelmaa EU:n tuella. Tansaniasta siirryin Kaakkois-Aasiaan ja sieltä takaisin Itä-Afrikkaan. Vuosien aikana työni on ollut kansainvälistä sekä hyvin laaja-alaista ja vaihtelevaa: olen ollut kehittämässä terveyspalveluita mm. konfliktialueilla, vahvistanut vammaisjärjestöjen kapasiteettia vaikuttaa valtion rakenteisiin sekä rakentanut erilaisia digitaalisia ratkaisuja.

Kansainvälisten työtehtävien lomassa suoritin Masters in International Health -tutkinnon ja myöhemmin myös Etäkuntoutuksen erikoisammattitutkinnon sekä monia kansainvälisissä tehtävissä vaadittavia kursseja. Projektien johtaminen ja erilaisten rahoitusten hankkiminen ovat aina olleet keskeinen osa työtäni.

Kuntoutusinstituutissa kehitän kansainvälistä toimintaa globaalien haasteiden näkökulmasta ja uskonkin vahvasti, että Suomella on paljon tarjottavaa tälle alueelle. Olen aktiivisesti mukana edistämässä digitaalisen kuntoutuksen aluetta sekä teen jonkin verran myös opetustyötä. Toimin myös Kuntoutusinstituutin Global Action -kehittämisryhmänvetäjänä. Kansainvälisyyden ja digitalisaation kokonaisuudessa minua ajaa eteenpäin kansalaisten oikeus saada laadukkaita ja tarpeisin vastaavia kuntoutuspalveluja. Tämän vuoksi minua innostaakin digitalisaation mahdollisuudet ihmisen voimauttajana.

Ota yhteyttä

Kari-Pekka Murtonen

Asiantuntija, Specialist
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358503526606