asiakastarina

Kalibroinnilla saa varmuuden, että mitta toimii niin kuin pitääkin

Teksti
Leena Suomi

MJ-Koneistus Oy on jyväskyläläinen alihankintakonepaja, joka tuottaa pieniä ja keskisuuria koneistettavia tuotteita kone- ja laiteteollisuuden asiakkaille. Yritys toimii Seppälänkankaan teollisuusalueella ja se työllistää 8 kokenutta asiantuntijaa. Tuotannossa tarvitaan erilaisia mittavälineitä, joiden tulee vastata yrityksen ja sen asiakkaiden laatuvaatimuksia.

MJ-koneistuksen työntekijä työssään
On tärkeää, että mitat ovat kunnossa ja näyttävät mitattaessa oikein. Tuotantokappaleiden toleranssimitat saattavat liikkua sadasosamilleissä, joten sen todentaminen vaatii, että kaikki on kunnossa. Lisäksi asiakkaamme vaativat, että tuotantokäytössä olevat mitat on kalibroitu ohjeiden mukaisesti.

"Tarvitsemme Kalibrointikeskuksen palvelua yrityksemme laadun takaamiseksi. On tärkeää, että mitat ovat kunnossa ja näyttävät mitattaessa oikein. Tuotantokappaleiden toleranssimitat saattavat liikkua sadasosamilleissä, joten sen todentaminen vaatii, että kaikki on kunnossa. Lisäksi asiakkaamme vaativat, että tuotantokäytössä olevat mitat on kalibroitu ohjeiden mukaisesti", toteaa yrityksen tuotantovastaavana toimiva Jarkko Kivi.

MJ-Koneistus käyttää kaikki yrityksen mittavälineet, tulkit, kierretulkit sekä asetussauvat kalibroitavana Jamkin akkreditoidussa kalibroinnissa säännöllisesti. Mitat käytetään kalibroitavina kerran vuodessa ja tulkit sekä asetussauvat tarkistettavana kolmen vuoden välein.

"Teetimme ensimmäisen kalibrointikierroksen yrityksemme mitoille vuonna 2016. Saimme Kalibrointikeskuksesta listauksen kaikista yrityksemme mittalaitteista, tulkeista, kierretulkeista sekä asetussauvoista. Vuosittain Kalibrointikeskukselta tulee kutsu mitoille ja sovimme ajan, milloin kalibroinnit tapahtuvat", Kivi kertoo kokemuksistaan.

"Palvelussa on parasta ollut joustavuus", Kivi kertoo. On saattanut käydä niin, että kalibroinnissa olevaa mittalaitetta olisikin tarvittu pikaisesti tuotannossa. "Yhteyttä ottamalla ja sopimalla on mitan tarvittaessa saanut nopealla aikataululla takaisin tuotantoon. Toimimme aika lähellä Kalibrointikeskusta, mikä myös helpottaa yhteistyötä", hän kertoo ja kiittelee avointa ja selkeää yhteistyötä.

Kalibrointikeskus raportoi asiakkailleen mittaustulokset. Mittaraportteja Kivi pitää selkeinä ja mainitsee, että heidän yritykselleen on kerrottu välittömästi, jos jossain mittalaitteessa on havaittu heittoa asetettujen rajojen puitteissa tai muita puutteita.

"Suosittelen palvelua yrityksille, joissa on mittalaiteiden kalibrointitarpeita. Kalibroinnilla saa varmuuden, että mitta toimii niin kuin pitääkin", Kivi toteaa.