artikkeli

INPRO-hankkeen kansainväliset partnerit vierailivat Jamkin Hyvinvointiyksikössä

INPRO-hankkeen lippu salossa

Erasmus+ rahoitteisen INPRO - Interprofessionalism in action -hankkeen kansainväliset partnerit vierailivat Jamkin Hyvinvointiyksikössä 31.5.-3.6.2022. Ohjelmassa oli kahden päivän Field Visit ja kahden päivän Transnational meeting. Kyseessä on INPRO-hankkeen partnereiden ainoa vierailu Suomessa hankeaikana (2021–2023). Vieraita oli neljästä maasta (Hollanti, Itävalta, Belgia ja Suomi) yhteensä noin 20 henkilöä. Osa osallistui vain toiseen ohjelmista ja osa molempiin. Jamkin lisäksi INPRO-hankkeen toinen suomalainen partneri, Coronaria, oli mukana vierailun järjestelyissä.

Osallistujat olivat INPRO-hankkeen toteutukseen osallistuvia henkilöitä ammattikorkeakouluista (Hanzehogeschool Groningen, Hollanti; Fachhochschule Sankt Pölten, Itävalta, AP University of Applied Sciences and arts Antwerp, Belgia ja Jamk University of Applied Sciences, Suomi) ja kuntoutuskeskuksista (Revalidatie Friesland, rehabilitation care organisation in the North of the Netherlands, Hollanti; Moorheilbad Harbach, Health and Rehabilitation Centre, Itävalta ja Coronaria, a nationwide rehabilitation service center, Suomi).

Korona-pandemiasta johtuen viime syksyn Hollannin järjestämisvastuulla olevaa vierailua siirrettiin pariin otteeseen ja lopulta jouduttiin järjestämään virtuaalisesti. Tapasimme siis nyt ensimmäisen kerran kasvotusten, mikä antoi tapaamiselle ison lisäarvon ja tukee hankkeen viimeisen puoliskon toteutusta. Tauoilla ja Savutuvan Apajalla vietetyn yhteisen illanvieton aikana tapahtunut vapaamuotoinen tutustuminen edistää myös yhteistyötä hankkeen parissa.

Hollannissa Revalidatie Friesland oli tehnyt INPRO-hankkeen lipun, mikä oli luovutettu Suomeen jo aiemmin. Lippu liehuikin neljä päivää Jamkin lippusalossa (kuva 1). Perjantaina lippu luovutettiin itävaltalaisille, jotka järjestävät seuraavan tapaamisen marraskuussa.

Field visitin aikana Coronarailaiset esittelivät omaa toimintaansa (kuva 2) ja vierailimme Vapaudenkadulla heidän tiloissa. Keskustelua tuli etenkin kuntoutustoiminnan kulttuurisista eroista.

Hyvinvointiyksikön johtaja Pertti Malkki ja TKI-päällikkö Kare Norvapalo kävivät avaamassa virallisen Transnational meetingin (kuva 3). Jamkin hyvinvointiyksikön, kuntoutusinstituutin ja Rehalabin esittelyjen jälkeen oli varattu aikaa kunkin työpaketin toiminnan tehtyjen ja tulevien toimintojen käsittelyyn. Muutama osallistuja oli mukana etänä (kuva 4).

Suomen valoisuus ja luonto aiheutti suurta ihastusta. Kaikki vieraat uskaltautuivat saunomaan ja uimaan kesän alun viileässä vedessä. He hämmästelivät, että miten kummassa oli valoisaa ja aurinko paistoi, kun kello 22 astuimme ulos hämärästä Savutuvan Apajasta (kuva 5).

INPRO-hankkeen lippu salossa
palaveri coronarian tiloissa
palaveri Jamkin tiloissa
yhteiskuva etäyhteydellä osallistuvien kanssa
aurinkoinen kesäyö

Lisätietoja

Jaana Paltamaa

Vanhempi tutkija, Senior Researcher
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358505365459