4.6.2020

Kansainvälistä tunnustusta JAMKin kestävän gastronomian opetukselle

Jyväskylän ammattikorkeakoulun lehtori Francesca Allievi on saanut kansainvälisen Association for the Study of Food and Society (ASFS) vuoden 2020 pedagogiikkapalkinnon.

Palkinto myönnettiin italialaisen Roma Tre -yliopiston designopiskelijoiden ja JAMKin restonomikoulutuksen Palveluliiketoiminnan kestävän gastronomian opiskelijoiden verkossa toteutetusta yhteisopiskeluprojektista ‘International Design Thinking co-teaching sessions on Food Sustainability and Empathy (with a creative use of FSI edu-toolkit)’.

Opiskelijat sovelsivat opinnoissa aiemmin yhteiskehiteltyä ruuan kestävyysideksiä. JAMKissa tämä kokeilu oli osa vuoden 2019 Food and Consumer -opintojaksoa.

Palkittuina olivat myös yhteisprojektissa mukana olleet professori Sonia Massari (Roma Tre University & ISIA Design School, Italia) sekä tutkija Francesca Recanati (BCFN Foundation, Italia).

Vuosittainen ASFS-pedagogiikkapalkinto myönnetään kouluttajalle tai kouluttajaryhmälle ruokaopintojen alalla. Keskeistä on osoittaa pedagogista innovatiivisutta ja onnistumista opiskelijalähtöisessä oppimisessa. Voittajat julkaistaan sekä ASFS:n vuosittaisessa konferenssissa että organisaation aikakauskirjassa Food, Culture & Society.

Lisätietoja ASFS:sta: https://www.food-culture.org/

Lisätietoja:
Francesca Allievi, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 665 0085
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin