Tällä sivulla seuraamme koronavirustilanteen kehitystä ja ohjeistamme opiskelijoita. Päivitämme sivua tuoreimmilla tiedoilla tarpeen mukaan.

Henkilökuntaa ohjeistamme Elmo intrassa.

Muistathan myös, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL valtakunnallisena vastuutahona päivittää uusimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi. Uusimpia uutisia koronavirukseen liittyen kannattaa seurata THL:n nettisivuilla:

 

Ohjeistus kampuksille & yleisiä linjauksia

Jyväskylän ammattikorkeakoulun kampusten tilat ovat avoinna rajoitetusti 23.8.2020 saakka. Pääovet (D1, F1 ja Dynamon pääovi) ovat auki arkipäivisin klo 8.00-16.00.

24.8. alkaen kampukset ovat auki normaalisti. Kampusten kirjastot palvelevat normaalien aukioloaikojen puitteissa 24.8. lähtien. Muut palvelut palvelevat pääosin verkossa.

 • Kampuksille tullaan vain oireettomana.
 • Jokainen on velvollinen noudattamaan suojaetäisyyksiä (1-2 m) sekä huolehtimaan käsi- ja työvälinehygieniasta.
 • Palvelujen tarjontaa ja sisäistä asiointia pyritään siirtämään yhä enemmän verkkoon.
 • Kampusravintoloiden paikkamäärää rajoitetaan riittävien turvavälien mahdollistamiseksi.

Opetus ja tentit

 • Opetusta järjestetään sekä etä- että kontaktiopetuksena tai hybridiopetuksena. Valmiutta kokonaan etäopetukseen siirtymiseen pidetään yllä, tilanteen niin vaatiessa.
 • Opetuksessa huolehditaan aina riittävistä turvaväleistä. Hybridiopetuksella voidaan rajoittaa opiskelijaryhmien kokoa tarvittaessa.
 • Lähikontaktissa tapahtuvissa ryhmäopetustilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa, on opiskelijoilla maskisuositus. Henkilöstöllä suosituksena visiiri tai maski. Näissä tilanteissa maskit opiskelijoille ja visiirit/maskit henkilökunnalle tarjoaa JAMK.
 • Tenttejä järjestetään normaalisti, turvavälit ja ryhmäkokojen rajat suhteessa tiloihin huomioiden.
 • Myös Exam-studiot ovat käytössä normaalien aukioloaikojen puitteissa. Varausjärjestelmässä on huomioitu turvavälit. Aukioloajat noudattavat pääkampuksen ovien aukioloaikoja (BP16) ja kirjaston aukioloaikoja (GP06).

Etätyö

Etätyö on sallittu ilman etätyösopimusta 31.10.2020 saakka, mikäli työtilanne ja työtehtävät sen mahdollistavat.

Tapahtumat ja tilaisuudet

Tapahtumien järjestäminen JAMKin tiloissa on rajoitettua. Osallistujien turvallisuus ja riittävät turvavälit on otettava huomioon.

Lukukauden avajaiset järjestetään 25.8. virtuaalisena tapahtumana.

 

Opiskelijaliikkuvuus

JAMK ei tällä hetkellä suosittele ulkomaille opiskelemaan tai harjoitteluun lähtemistä syyslukukauden aikana.

Keväälle kohdentuvia vaihtojaksoja voi suunnitella ja keväälle vaihtoon voi hakea normaalisti hakuaikana. Kevään ulkomaan jakson toteutuminen katsotaan koronatilanteen mukaan. Opiskelijoita pyydetään huomioimaan tilanteen epävarmuus ja muutosten mahdollisuus niin JAMKin kuin partnerikorkeakoulujenkin taholta.

Kaikilla ulkomailta saapuvilla vaihto-opiskelijoilla on 2 viikon etäopiskeluvelvoite, ennen kuin kampuksille voi saapua.

Kuinka vältyn infektiolta?

Hengitystieinfektioita, myös koronavirustartuntaa vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta. Koronavirus leviää samalla tavalla kuin esimerkiksi kausi-influenssa, eli yskiessä ja aivastaessa sekä hengitystie-eritteillä tahrautuneiden käsien välityksellä.

Pese kätesi aina:

 • kun tulet ulkoa sisään
 • ennen ruoan laittoa ja ruokailua
 • wc-käynnin jälkeen
 • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
 • kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä oireiden arvioinnin Omaolo-palvelussa: https://www.omaolo.fi/

Voit ottaa yhteyttä soittamalla omaan terveyskeskukseen tai Päivystysapuun (p. 116 117), josta ohjataan tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Tarkoituksena on vähentää kontakteja muihin ihmisiin tartunnan välttämiseksi.

> Lisätietoja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilta

Lisätietoja

Kansainvälistymispalvelut:
international (at) jamk.fi (ulkomailla opiskelu ja harjoittelu)

Salminen Mikko

Salminen Mikko

Hallintojohtaja, Director of Administration
Konsernin hallinto, Administration
Hallinto, Administration
+358504079507