jamk.fi
12.2.2018

Tule kuulemaan, millaista on maatalous ja millainen on maatila Keski-Suomessa vuonna 2030

Miten peltoa käytetään vuonna 2030 ja mihin tarkoitukseen? Kuka peltojamme käyttää? Onko maaseudun tuotantorakennuksissa eläimiä vai jotakin muuta? Näistä ja monista muista keskisuomalaisen maatalouden tulevaisuuden kysymyksistä keskustellaan Keski-Suomen maatalous-tulevaisuustyöpajassa 14.2. klo 10.15 alkaen Ravintola Priimuksessa, luentotila Oppiossa osoitteessa Taulumäentie 45, Jyväskylä.

Miten peltoa käytetään vuonna 2030  ja mihin tarkoitukseen? Kuka peltojamme käyttää? Onko maaseudun tuotantorakennuksissa eläimiä vai jotakin muuta?  Näistä ja monista muista keskisuomalaisen maatalouden tulevaisuuden kysymyksistä keskustellaan Keski-Suomen maatalous-tulevaisuustyöpajassa 14.2. klo 10.15 alkaen Ravintola Priimuksessa, luentotila Oppiossa osoitteessa Taulumäentie 45, Jyväskylä.

– Tällä hetkellä puhututtavat erityisesti maatilayrityksen strategiset vaihtoehdot pitkällä aikavälillä, alueen kotieläintuotannon näkymät, ilmastonmuutos sekä maatilayrittämisen rooli Keski-Suomen tulevaisuuden tekijänä, projektipäällikkö Susanna Lahnamäki Jyväskylän ammattikorkeakoulusta toteaa. 

– Maatalous kohtaa tänä päivänä erilaisia haasteita. Kuluttajat ovat kiinnostuneita ruoan alkuperästä, ja tutkimus nostaa  esiin maatalouden roolin ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Ilmaston lämpeneminen tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia kasvilajikkeiston monipuolistuessa ja sitä kautta myös globaalin ruoantuotannon tarpeisiin vastaamisessa.

Aihetta alustavat puheenvuoroillaan mm. tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta Turun yliopistosta, toimitusjohtaja Reima Luomala osuuskunta Maitosuomesta sekä ympäristöjohtaja Liisa Pietola MTK:sta.

Maatilayrittäjän puheenvuorona kuullaan Ruusulan tilan emännän Maarit Kiiskisen näkemyksiä suomalaisten maatilatuotteiden ja maaseudun markkinoinnin uudistamistarpeista.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen haastattelemaan asiantuntijoita ja tilallisia.

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän ammattikorkeakoulun MEKA- ja MTK Keski-Suomen Toivo-hankkeet.

Lue lisää

Lisätietoja:
Susanna Lahnamäki-Kivelä, projektipäällikkö, 040 725 6603, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakulu, Biotalousinstituutti
Pertti Ruuska, projektipäällikkö, 040 551 5769, etunimi.sukunimi@mtk.fi, MTK-Keski-Suomi

Takaisin