jamk.fi
13.9.2018

Biotalouden tulevaisuus tehdään innovaatioilla -seminaari haastaa tekijät tarttumaan toimeen 17.9.

Uusiutuviin kestävästi tuotettuihin bioraaka-aineisiin perustuva tuotanto avaa huikeat mahdollisuudet luoda menestyvää uutta liiketoimintaa. Mahdollisuuksien hyödyntämiseen tarvitaan kuitenkin aktiivisuutta, rohkeutta sekä tiivistä yhteistyötä.

Biotalouden tulevaisuus tehdään innovaatioilla seminaarissa maanantaina 17.9. klo 9.30 -12 avataan näköaloja biotalouteen ja haastetaan tekijöitä tarttumaan toimeen alan huippuvaikuttajien johdattamana.

–  Maailma uudelleenorientoituu kovaa vauhtia bioraaka-aineiden käyttöön uusiutumattomien raaka-aineiden korvaajana. Nyt on aika katsoa ympärille, mitä kaikkea bioraaka-aineista voisimmekaan tehdä ja lähteä viemään ideoita eteenpäin. Ideoiden kautta saisimme uutta menestyvää elinkeinotoimintaa maahan, kannustaa asiantuntija Markku Paananen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutista.

Seminaarin pääpuhuja Mika Lintilä työ- ja elinkeinoministeriöstä valottaa, miksi biotalous on valittu yhdeksi Suomen strategiseksi kehittämiskohteeksi ja miten valtiovalta tukee sen kehittämistä. Toimitusjohtaja Timo Vetriö Ab Chipsters Food Oy:stä kertoo suomalaisen ruokaketjun muutoksesta ja siitä, millaisia uusia mahdollisuuksia se avaa ruuan tuottajille. Toimitusjohtaja Janne Honkala Aalto Haitek Oy:stä esittelee yrityksensä esimerkin kautta, kuinka rakennusteollisuuteen on kehitettävissä puuhun perustuvia uusia tuotteita yhdistelemällä perinteistä osaamista ja uusia ideoita.

Arkkitehti Lars-Erik Mattila Suoja ry:stä tunnetaan rakennusalan toisinajattelijana ja uusien tulokulmien etsijänä suomalaiseen rakentamiseen. Hän pohtii, mitä rakentamisessa pitäisi tehdä toisin. Tutkimuspäällikkö Katariina Torvinen VTT:ltä kertoo puuraaka-aineen monipuolisia mahdollisuuksia uusien tuotteiden luomisessa ja toimitusjohtaja Arto Vidgren Tuotteistajatalo Coaching Ky:stä pohtii yhdessä yleisön kanssa kuinka ideasta tehdään kaupallinen tuote.

Tilaisuus pidetään ma 17.9. klo 9.30-12 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituuttissa osoitteessa Tuumalantie 17 A, 43130 Tarvaala. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Tilaisuuden järjestävät JAMKin Biotalousinstituutti, SSYP Kehitys Oy ja Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy.

Lue lisää

Lisätietoja:
Markku Paananen, asiantuntija, 0400 121 989, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Biotalousinstituutti

Takaisin