jamk.fi
8.1.2018

Yhteishaun ensimmäinen vaihe alkaa huomenna 9.1.

JAMK tarjoaa ensimmäistä kertaa englanninkielisiä YAMK-opintoja päiväopintoina

Korkeakoulujen yhteishaun ensimmäinen hakuaika käynnistyy tiistaina 9. tammikuuta, jolloin haussa ovat korkeakoulujen vieraskieliset koulutukset. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.studyinfo.fi. Hakea voi 24.1. klo 15 asti.

Jyväsylän ammattikorkeakoulussa on mahdollisuus opiskella kolmessa englanninkielisessä AMK-koulutuksessa sairaanhoitajaksi, logistiikkainsinööriksi tai  tradenomiksi.

Tänä vuonna on tarjolla ensimmäistä kertaa päiväopintoina suoritettava International Business Management (YAMK) -koulutus. Se tarjoaa mahdollisuuden kokopäiväiseen, aikuisille suunnattuun YAMK-opiskeluun kansainvälisessä ryhmässä. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Ohjelman tavoitteena on antaa koulutusta liike-elämän asiantuntija- ja johtotehtäviin. Tutkintoon voi hakea alan korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö, jolla on vähintään kolmen vuoden työkokemus liiketalouden tai hallinnon alalta. Lisäksi englanninkielen riittävä osaaminen on edellytys koulutukseen osallistumiselle.

– Haemme uutta suuntaa uralleen etsiviä aikuisia, joilla on kenties kansainvälistä työkokemusta tai halu päästä kansainvälisiin yrityksiin töihin. Lisäksi tutkinto sopii erinomaisesti Suomessa asuville ulkomaalaisille, joilla on jo aiempi tutkinto ja työkokemusta, mutta ei vakituista työtä, koulutuspäällikkö Minna-Maaria Hiekkataipale toteaa.

Englanninkieliset koulutukset antavat saman pätevyyden kuin vastaavat suomenkieliset koulutukset.

Tänä keväänä korkeakouluihin järjestetään yksi haku, jossa on kaksi hakuaikaa. Ensimmäisenä hakuaikana (9. – 24.1.2018) haetaan AMK-tutkintojen osalta vieraskielisiin koulutuksiin ja toisena hakuaikana (14. – 28.3.2018) suomen- ja englanninkielisiinkielisiin koulutuksiin.  International Business Management (YAMK) -koulutus on haussa vain tammikuussa. 

Yhteishakuun liittyvää maksutonta webinaaria on mahdollista seurata 9.1. klo 11.30  alkaen täällä. 

Suomen uusi lukuvuosimaksuja koskeva lainsäädäntö tuli voimaan kaksi vuotta sitten. Se velvoittaa myös JAMKia perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unioniin (EU) tai Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvan maan kansalaisuutta. Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on JAMKissa 8000 €/lukuvuosi ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 9000 €/lukuvuosi.  Kaikki lukuvuosimaksuvelvolliset opiskelijat saavat ensimmäisenä lukuvuonna 50 %:n apurahan. Toisesta lukuvuodesta alkaen opiskelijat ovat oikeutettuja 50 %:n apurahaan, mikäli opinnot ovat edenneet tavoitteen mukaisesti.

Lue lisää

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, 040 556 0409, hakijapalvelut(a)jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Minna-Maaria Hiekkataipale, koulutuspäällikkö, 0400 698 174, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta

Takaisin