jamk.fi
toggle mainmenu toggle search
27.9.2018

Valio lahjoittaa JAMKille 50 000 euroa

Valio ja sen omistajaosuuskunnat lahjoittavat viidelle suomalaiselle ammattikorkeakoululle yhteensä 250 000 euroa. Jyväskylän ammattikorkeakoulu on yksi lahjoituksen saajista 50 000 euron osuudella.

Lahjoituksella Valio haluaa varmistaa, että Suomesta löytyy jatkossakin eri alojen ammattilaisia elintarvikkeiden tuotantoon, tuotekehitykseen ja kaupallistamiseen. Keski-Suomen rooli maidontuotannossa on merkittävä ja lisäksi Valiolla on tehtaat Jyväskylässä ja Äänekoskella.

— Keski-Suomi on todella tärkeä maidontuottajamaakunta, ja haluamme tukea maatalous- ja ruoka-alan koulutusta alueella. Meille erityisen tärkeä on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tarvaalan biotalousinstituutti, josta valmistuu esimerkiksi agrologeja. Heistä moni tekee valmistuttuaan töitä esimerkiksi maitotilayrittäjinä sekä muissa maatalouden palveluissa ja teollisuudessa. Myös Valion Jyväskylän-tehtaalla ja Keski-Suomen jakelukeskuksessa on töissä monia ammattikorkeakoulusta valmistuneita, esimerkiksi logistiikka- ja kunnossapitoinsinöörejä, kertoo Osuuskunta Maitosuomen toimitusjohtaja Reima Luomala Jyväskylän alueen merkityksestä Valiolle.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ohella lahjoituksen saavat Seinäjoen ja Hämeen ammattikorkeakoulut sekä Savonia ja Metropolia.

Jyväskylän ammattikorkeakoulu aloitti varainhankintakampanjan helmikuussa. Lahjoittajat ovat mukana kehittämässä Keski-Suomen ja koko maan kilpailukykyä. Lahjoitus on sijoitus: varainhankinnan avulla JAMK pystyy ottamaan vahvoja uusia askeleita parempana osaamisen tuottajana ja kehittämisen kumppanina.

Ammattikorkeakoululle tehdyt lahjoitukset käytetään koulutuksen kehittämiseen ja tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Yli 10 000 euron lahjoitukset voidaan kohdentaa suoraan tietylle koulutusalalle. Valtio on varannut vastinrahoitukseen yhteensä 24 miljoonaa euroa. Vastinraha jaetaan ammattikorkeakouluille kerättyjen varojen suhteessa. Tämä vastinraha rahastoidaan ja sen mahdollisia sijoitustuottoja voidaan kohdentaa korkeakoulun kehittämiseen.

Lisätietoja:
Jussi Halttunen, rehtori, p. 0400 644 913, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Takaisin