16.2.2018

Rent-musikaali suomalaisen musiikkikampuksen tämän kevään yhteistyönä

Suomalainen musiikkikampus valmistaa parhaillaan laajassa yhteistyössä kevään 2018 suurtuotantoa Rent-musikaalia.

Sen on suomentanut ja ohjaa Antti Viitamäki. Koreografia ja puvustus ovat Noora Kolasen. Musiikin ohjauksesta vastaavat Kaija Kivioja, Tuija Kiviranta ja Pasi Hanhisalo. Lavastus, kampaukset, ehostukset, kuvaus ja graafinen suunnittelu tehdään yhteistyössä Gradian eri ammattialojen kanssa. Esiintyjät ja muusikot ovat Gradian ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita. Tuottaja on Anne-Mari Kunelius.

Kyseessä on Suomalaisen musiikkikampuksen menestyksekkään yhteistyön neljäs produktio. Musiikkikampus on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muodostama musiikkikoulutuksen ja -tutkimuksen osaamiskeskittymä. Sen piirissä opiskelee noin 700 musiikin ammattiin tähtäävää opiskelijaa. Gradian taiteen perusopetuksessa on noin 1000 opiskelijaa.

Rent on rock-musikaali, jonka on säveltänyt ja sanoittanut Jonathan Larson. Se kertoo nuorten köyhien taitelijoiden elämästä ja selviytymiskamppailusta New Yorkin Lower East Sidella aidsin varjossa.

Rent sai ensi-iltansa Broadwaylla 1996, ja siitä tuli välittömästi yleisö- ja arvostelumenestys. Kun se lopulta jäi pois ohjelmistosta vuonna 2008, sitä oli ehditty esittää yli 5000 kertaa. Broadwayn jälkeen musikaalia on esitetty laajasti ympäri maailmaa, ja sitä pidetään yhtenä merkittävimmistä musikaaleista. Elokuvaksi se sovitettiin vuonna 2005

Rent-musikaalin esitykset ovat to 26.4. klo 19, su 29.4. klo 14 ja klo 19, to 3.5. klo 19, la 5.5. klo 19 ja su 6.5. klo 19 Siltasalissa (osoite: Pitkäkatu 19 – 21, Jyväskylä)

Liput ticketmaster.fi tai tuntia ennen ovelta. Liput tulevat myyntiin noin kuukautta aikaisemmin, ja niiden hinnat ovat 10/15 euroa.

Lisätietoja:
Anne-Mari Kunelius, tuottaja,  040 341 5207, Gradia

Takaisin