13.3.2018

Korkeakoulujen yhteishaun toinen vaihe alkaa 14.3.

JAMKissa tarjolla entistä enemmän aikuisille suunnattuja tutkintoja

Korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen vaihe alkaa keskiviikkoa 14.3. ja jatkuu 28.3.2018 klo 15.00 saakka. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on tarjolla 1200 aloituspaikkaa seitsemällä eri alalla, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia tarjotaan 285:lle aikuiselle.  Uusina kohteina ovat tieto- ja viestintätekniikan monimuotototeutus ja rakennustekniikan YAMK-tutkinto, joka järjestetään yhteistyössä Savonian kanssa.

Kaikkiin AMK-tutkintoihin voi hakea toisen asteen tutkinnolla, kuten ylioppilastutkinnolla tai ammatillisella tutkinnolla. YAMK-tutkintoa havittelevilta edellytetään alempaa korkeakoulututkintoa sekä kolmen vuoden työkokemusta korkeakoulututkinnon jälkeen.

–  YAMK-koulutus tapahtuu tutkinto-ohjelmasta riippuen joko verkossa ja  muutamina kontaktipäivinä kuukaudessa tai kokonaan verkossa. Paljon on myös erilaisia projekteja ja itsenäistä opiskelua. YAMK-tutkinto on laajuudeltaan 60 - 90 opintopistettä, yleensä  opinnot tehdään vuodessa, parissa. Tutkinto antaa saman kelpoisuuden tehtäviin tai julkisiin virkoihin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, JAMKin hakukoordinaattori Tanja Myry sanoo.

Kiinnostus aikuiskoulutusta  ja uusia opiskelumuotoja kohtaan kasvaa vuosi vuodelta, ja  myös JAMKin tarjonta laajenee koko ajan. Yritysmaailman tarpeita kuunnellaan tarkalla korvalla. Tutkintojen rinnalle tarjotaan yhä enenevissä määrin räätälöityjä opintoja, kuten erikoistumiskoulutuksia ja korkeakouludiplomikokonaisuuksia. Kokonaan verkossa suoritettavia tutkintoja  ovat tänä vuonna liiketalouden ja matkailu- ja palveluliiketoiminnan monimuotototeutukset.

Hakeminen koulutuksiin tapahtuu Opintopolku.fi:ssä, jossa voi myös seurata haun edistymistä. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa ja opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2018. Opinnot alkavat elokuussa 2018.

JAMKin koko tarjontaan voi tutustua hakijoille suunnatuilla verkkosivuilla www.jamk.fi/tutkinnot.

Lisätietoja:
Tanja Myry, hakukoordinaattori, 040 54 23469, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin