30.4.2018

Keski-Suomen parhaat palat esiin Amazing Keski-Suomi -kisassa 18.-19.5.2018

Keski-Suomessa järjestetään 18.-19.5.2018 Amazing Keski-Suomi –tapahtuma, 24-tuntinen Amazing Race –tyyppinen kisa. Kisassa viisi nelihenkistä joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan vuorokauden ajan erilaisissa tehtävissä ympäri Keski-Suomea, joukkueenjohtajina toimii tunnettuja somepersoonia. Kyseessä on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda Keski-Suomea näkyväksi koko Suomeen.

Kilpailurastien tehtävät liittyvät muun muassa keskisuomalaiseen maaseutuun, ruokaan, matkailuun, hyvinvointiin ja kulttuuriin. Kisareitti ja tehtävät ovat salaisia toteutukseen asti. Katsojat pääsevät seuraamaan joukkueiden etenemistä ja suoriutumista tehtävärasteilla studiolähetyksen ja sosiaalisen median kautta. Linkit studiolähetykseen ja aikatauluihin löytyvät www.amazingkeskisuomi.fi -sivustolta. Maaliintulo ja palkintojenjako tapahtuvat samanaikaisesti järjestettävässä Yläkaupungin Yö -tapahtumassa Jyväskylässä.

 Ajatuksena oli järjestää Keski-Suomen markkinointitempaus Helsingin Rautatientorilla, mutta päädyttiinkin sitten ihan uudenlaiseen toteutukseen. Tällaista ei ole järjestetty ennen, ja meillä on kova yhteistyöverkosto sekä tekijät tapahtuman takana. Meille on tärkeää, että kisaan osallistuvat ja myös katsojat pääsevät näkemään, mistä Keski-Suomi on tehty, kertoo kilpailun johtaja, JAMKin Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen projektipäällikkö Leena Pölkki.  

Somettajat Keski-Suomea markkinoimassa

Merkittävän markkinointitempauksen kilpailusta tekee se, että joukkueiden johtajat ovat tunnettuja somettajia, joilla on laajat seuraajakunnat. Mukana olevat Hetamentaries, Mansikkapilvi, Retkipaikka sekä Lanttimatkat tekevät kilpailusta somepäivityksiä ja muita julkaisuja. 

Keskisuomalaisen haastejoukkueen johtajana toimii vaellusopas, kirjailija ja Kuukausi yksin erämaassa -blogin kirjoittaja Minna Jakosuo

 Tykkään keskisuomalaisesta luonnosta tosi paljon, erityisesti Päijänteestä. Otin haasteen mieluusti vastaan, sillä haluan löytää uusia luontokohteita ja yhteistyökumppaneita myös läheltä. On kiva päästä kokemaan ja oppimaan jotain uutta, kommentoi Jakosuo. 

Kilpailuhenkeä on jo selvästi ilmassa

Kohteet on valittu niin, että ne kiinnostavat paitsi matkailijoita myös paikallisia asukkaita. Joukkueiden johtajat odottavatkin kisaa mielenkiinnolla ja jännityksellä ja voivat vain aavistella, mitä tuleman pitää. 

 Kuitenkin siellä on jotain koskenlaskuhommaa ja olen vähän nynny siinä. Mutta voittoahan lähdetään tietysti tavoittelemaan, virnistää Jakosuo, joka on juuri palannut kuukauden mittaiselta yksinhiihtovaellukselta Lapista. 

Amazing Keski-Suomi järjestetään ensimmäistä kertaa ja se on osa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaation yhteistyöhanketta. Kilpailun toteutusta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus EU:n maaseuturahastosta. Yhteistyöhankkeella edistetään Keski-Suomen maaseudun ja erityisesti ruokaketjun toimintaa kokonaisuutena mahdollisimman laajassa yhteistyössä maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Yhteistyöhanketta toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Liiketoimintayksikkö yhdessä MTK Keski-Suomen ja ProAgria Keski-Suomen kanssa.

Lisätietoja:

Leena Pölkki, projektipäällikkö, puh. 050 401 1894, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö
Riikka Soikkala, projektiasiantuntija, puh. 040-4871869, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

#amazingkeskisuomi #jamk #aitomaaseutu #keskisuomi #keskisuomenmaaseutu

Avainsanat

Jaa

Takaisin