14.6.2018

JAMKin liiketalouden koulutus läpäisi jälleen kansainvälisen EPAS-akkreditoinnin

Johtamiskoulutusta arvioiva ja kehittävä kansainvälinen asiantuntijaorganisaatio European Foundation for Management Development (EFMD) on myöntänyt 13.6.2018 Jyväskylän ammattikorkeakoulun International Business-koulutukselle arvostetun EPAS-akkreditoinnin kolmeksi vuodeksi.

International Business (IB) sai EPAS-akkreditoinnin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Tuolloin myönnetty akkreditointi oli EFMD:n historian ensimmäinen tunnustus Bachelor-tason ammattikorkeakouluohjelmalle Euroopassa ja IB on edelleenkin ainoa akkreditoitu AMK-ohjelma Suomessa. Muut suomalaiset EPAS-akkreditoidut ohjelmat ovat Vaasan yliopiston ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston maisteriohjelmia.

Kokonaisvaltaisessa EPAS-arvioinnissa korostetaan koulutuksen akateemista laatua, kansainvälisyyttä ja työelämärelevanssia. Arvioinnin kohteina ovat mm. yksikön strategia ja johtaminen, pedagogiikka ja opetushenkilöstö, koulutuksen suunnittelu, toteutus ja tulokset sekä laadunhallinta.

Tämänkertaisen arviointiryhmän akateemiset edustajat tulivat Unkarista, Kroatiasta ja Suomesta sekä työelämän edustaja Ranskasta. Arviointiryhmä tutustui kattavaan kirjalliseen aineistoon sekä haastatteli henkilökuntaa, opiskelijoita ja työelämän edustajia.

– Meitä arvioitiin kaiken kaikkiaan 75 kriteerin mukaan, toteaa yksikönjohtaja Asta Wahlgrén.

International Business-koulutusohjelmaa kiiteltiin etenkin työelämäyhteyksistä, kansainvälisestä oppimisympäristöstä, koulutuksen työelämärelevanssista ja ilmapiiristä. Lisäksi arvioijat kehuivat liiketoimintayksikön johtamista. Tutkimukseen panostaminen nähdään tulevaisuuden kehittämiskohteena.

Arviointiprosessi oli toimintaa kehittävä sekä koulutuksen että laadunhallinnan kannalta.

– Tämä oli meille erinomainen oppimisprosessi, vaikka se veikin paljon resursseja. Henkilöstö sitoutui hienosti tähän yhteiseen ponnistukseen, ja draivi oli hyvä, kehuu Wahlgrén.

– Akkreditointi on edistänyt JAMKin korkeatasoisten partnereiden saamista. Myös ulkomaiset opiskelijat arvostavat tällaista laatuleimaa. Uskon, että tulevaisuudessa suomalaisetkin hakijat arvostavat puolueettoman tahon antamaa tunnustusta.

Vuonna 2010 tehty strateginen päätös EFMD-yhteistyön käynnistämisestä on osoittautunut järkeväksi koulutuksen muuttuvassa toimintaympäristössä.

– Oman osaamisen kehittymisen lisäksi akkreditointi lisää kilpailukykyämme kansainvälisillä markkinoilla, nyt kun lukuvuosimaksut ovat käytössä EU:n ulkopuolelta tulevilla opiskelijoilla, kertoo Wahlgrén.

International Business tutkinto-ohjelmaan otetaan vuosittain 70 uutta opiskelijaa. Opiskelijoista noin puolet on ulkomaalaisia. Kaiken kaikkiaan JAMKissa on opiskelijoita yli 70 maasta. 

Lisätietoja:
Asta Wahlgrén, yksikönjohtaja, 040 576 9372 sekä Matti Hirsilä, koulutuspäällikkö, 040 521 5637, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Takaisin