16.3.2018

JAMKin avoimessa AMK:ssa opiskeltiin ennätysmäärä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa suoritettiin viime vuonna 13 520 opintopistettä, joka on lähes 2000 opintopistettä enemmän kuin aiempi, edellisvuonna tehty ennätystulos. Opintojaksoina vuoden 2017 tulos tarkoittaa yli 5300 suoritettua kurssia. Valtakunnallisesti JAMK oli avointen AMKien joukossa neljänneksi suurin.

Erityisen suosittuja ovat sosiaali- ja terveysalan polkuopinnot, jotka suoritettuaan voi hakeutua JAMKin tutkinto-opiskelijaksi ja liiketalouden alan korkeakouludiplomikokokonaisuudet.

– Olemme valtakunnallisesti vahvoissa asemissa heti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sekä pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen joukossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kolmen joukkoa, toteaa JAMKin koulutuksen kehittämispäällikkö Hannu Ikonen.

Vuoden 2017 aikana käynnistettiin korkeakouluopintojen tarjoaminen Äänekoskella. JAMKin avoimen AMKin sekä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston yhteistyössä tarjoamat opinnot ovat tähän mennessä saavuttaneet jo 150 opiskelijaa eri opintojaksoilla.

– Toimintaa halutaan laajentaa myös muualle maakuntaan. Alustavia keskusteluja onkin käyty jo Jämsän ja Keuruun kanssa, kertoo Ikonen.

– Myös yhteistyöoppilaitosverkostoa ollaan laajentamassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tulemme jatkossa tarjoamaan opintoja toivottavasti ympäri Suomen erilaisissa vapaan sivistystyön ja toisen asteen oppilaitoksissa, iloitsee Ikonen.

Avoimen AMK:n opinnot ovat ammattikorkeakoulututkintoihin kuuluvia opintoja, joihin voi tulla kuka tahansa. Opintoja käynnistyy ympäri vuoden. Ilmoittautuminen kesäopintoihin alkaa 9.4.2018.

Lue lisää

Lisätietoja:
Hannu Ikonen, koulutuksen kehittämispäällikkö, 040 528 3762, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu  

Takaisin