1.2.2018

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu houkuttelevin hakukohde

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen haku päättyi 30. tammikuuta. Alustavien tietojen mukaan Suomen viiteen ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli tänä vuonna yhteensä 4689 hakemusta. Näistä 1162 oli osoitettu JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun: opettajankoulutukseen 852, ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen 117 ja opinto-ohjaajankoulutukseen 193 hakemusta. Opiskelupaikkoja on JAMKissa tarjolla yhteensä 440 uudelle opiskelijalle.

- JAMK on vetovoimainen kouluttaja opetus- ja kasvatusalalla. Kokonaishakijamäärässä olemme kärkisijalla -  ammatillisen erityisopettajankoulutuksen sekä opinto-ohjaankoulutuksen osalta keräsimme eniten hakijoita.  Opettajankoulutuksen kohdalla ylsimme pronssille, toteaa koulutuspäällikkö Juha Hautanen.

Ammatillinen opettajankoulutus antaa eri alojen ammattilaisille pätevyyden toimia oman alansa opettajina. Koulutus voi vahvistaa asemia työmarkkinoilla, sillä ilman pedagogisia opintoja ei voi Suomessa esimerkiksi saada opettajan virkaa. Aina tähtäimessä ei välttämättä ole opettajan ura – koulutukseen haetaan myös oman osaamisen kehittämiseksi muuttuvassa työelämässä.

Ammatillisen erityisopettajan opinnot antavat opettajalle kelpoisuuden erityisopetuksen tehtäviin ammatillisessa koulutuksessa. Opinto-ohjaajan koulutus antaa aiemmista opinnoista riippuen kelpoisuuden kaikille kouluasteille.

- Jatkokoulutusten tarjoamia erityisen tuen taitoja ja ohjausosaamista tarvitaan oppilaitosten arjessa, muutos on jatkuvaa kaikilla kouluasteilla. Oman osaamisen kehittäminen on avainasemessa, toteaa koulutuspäällikkö Jari Kalavainen.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, joka kouluttaa aikuisista opetusalan osaajia eri puolilla Suomea. Toimintaan kuuluvat olennaisesti myös täydennyskoulutukset ja palvelut organisaatioille sekä tutkimus- ja kehitystyö koulutuksen saralla.

Lisätietoja:
Juha Hautanen, koulutuspäällikkö, opettajankoulutus, +358 40 641 2950, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Jari Kalavainen, koulutuspäällikkö, jatkokoulutus, +358 40 661 7884, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Takaisin