21.3.2018

JAMK vastaa rakennusalan osaajien kysyntään uudella koulutuksella

Rakennustekniikan osaajien tarve kasvaa Keski-Suomessa. Isot työmaat, kuten uusi sairaala ja Hippoksen alue työllistävät tulevaisuudessa useita ammattilaisia. Myös eläköityminen näkyy Keski-Suomen rakennusteollisuudessa.

Se tiedetään myös Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, jossa käynnistyy syksyllä ensimmäistä kertaa rakennustekniikan YAMK-koulutus. Työn ohessa suoritettava, aikuisille suunnattu koulutus antaa pätevyyden, joka vastaa yliopiston maisteritutkintoa tai diplomi-insinööritutkintoa.

– Rakennusalan kenttä muuttuu koko ajan: nyt pinnalla on esimerkiksi rakennusten energiatehokkuus ja sisäilma-asiat. Keski-Suomessa on iso joukko rakennusinsinöörejä, jotka haluavat edetä urallaan ja syventää tietämystä muun muassa näissä osa-alueissa, JAMKin lehtori Jaakko Leppä-Aho toteaa.

Tietomallien hallinta ja siihen liittyvät käytänteet ovat tämän päivän trendi. Tietomallin avulla asiakasta autetaan mm. varmistamaan jo alkumetreillä, että  tilat ovat toiminnalliset ja kohteen ilme toteutuu toiveiden mukaisesti. Näin vältytään yllätyksiltä projektin loppuvaiheessa.

Rakennustekniikan YAMK-koulutus toteutetaan yhteistyössä Savonia AMK:n kanssa. Opiskelija voi halutessaan valita kursseja myös toisesta korkeakoulusta:

– Näin pystymme laajentamaan opintotarjontaamme sellaiselle alueelle, jossa me emme itse ole vielä tarvittavalla tasolla. Jaamme osaamistamme oppilaitosten välillä, Leppä-Aho toteaa.

Hakuaika rakennusalan YAMK-koulutukseen on käynnissä ja päättyy 28.3. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi.

Lue lisää 

Lisätietoja:
Jaakko Leppä-Aho, lehtori, 040 77 53280, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

Takaisin