27.11.2018

JAMK vastaa maailmalla jylläävään kaurabuumiin: Suomalainen kaura ja sen liiketoimintamahdollisuudet

Suomalaiseen kauraan ja sen liiketoimintamahdollisuuksiin keskittyvä täydennyskoulutus alkaa tammikuussa 2019.

Kauran kysyntä kasvaa jatkuvasti ympäri maailmaa. Taustalla vaikuttaa kuluttajien kasvava kiinnostus hyvinvointiin, ruokaan ja ruuan alkuperään. Täysjyvän terveyshyödyt ovat kiistattomat. Monet pyrkivät vähentämään eläinperäisten tuotteiden käyttöä ja etsivät vaihtoehtoja kasviproteiineista, myös kaurasta. Gluteeniton kaura tuo keliaakikoille vaihtelua ruokavalioon, ja vegaanin tai laktoosi-intolerantikon kahviin voi solahtaa kauramaito. Kaura on vastaus moneen tarpeeseen!

Suomessa kauran mahdollisuudet menestyä ovat ensiluokkaiset; kasvuolosuhteet ovat kilpailukykyiset, tutkimus ja tuoteinnovaatiot ovat maailman huippua. Nyhtökaura on jo käsite. Alalla tapahtuu nyt ja lähitulevaisuudessa paljon.

Kauran liiketoiminnallinen potentiaali on siis valtava, mutta tekijöitä Suomessa on vielä verrattain vähän. Jyväskylän ammattikorkeakoulun ”Suomalainen kaura ja sen liiketoimintamahdollisuudet” on kolmen verkko-opintojakson kokonaisuus, joka perehdyttää opiskelijan kauran liiketoimintamahdollisuuksiin, terveysvaikutuksiin sekä alan tulevaisuuden osaamistarpeisiin.

– Elintarvikeketjussamme tarvitaan kauran arvostusta ja aidon kuluttajalähtöisiä, rohkeita ideoita. Kauraketjun toimijoilla on selkeä tulevaisuudenvisio, jossa alan osaaminen on merkittävä osa Suomen vientiä. Kauran jalostusketju tarjoaa työpaikkoja osaajille ja kaura-asiantuntijoille, ja nyt vastaamme JAMK:ssa tähän koulutustarpeeseen, sanoo opintokokonaisuuden koonnut ETM viljateknologi Sanna Luoto.

Opintokokonaisuuden lähtökohtana ovat kuluttajatrendit ja niiden vaikutus kauran kysyntään. Ymmärrys kaurasta niin raaka-aineena kuin jatkojalostuksen näkökulmasta kasvaa. Elintarvikekauran tuotanto -opintojaksolla keskitytään laadukkaan sadon tuottamiseen aina lajikevalinnasta alkaen.

Opintokokonaisuus alkaa tammikuussa 2019. Ilmoittautuminen opintojaksoille päättyy 16.12.2018.

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Taydennyskoulutus/Liiketalousala/kauran-liiketoimintamahdollisuudet/

Lisätietoja:
Sanna Luoto, tuntiopettaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. +49 177 4821198 (Saksa)

Ulla Heinonen, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 824 7648

Takaisin