7.11.2018

JAMK tutuksi -päivä tuo jälleen satapäin toisen asteen opiskelijoita Rajakadun kampukselle

Millaista ammattikorkeakouluopiskelu on? Mistä tietää, mikä voisi olla oma juttu? Mitä pelialalla opiskellaan? Mikä ihmeen JAMKO? Mikä on musiikkikampus? Ketkä ihmeen edufuturalaiset? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen perjantaina 9.11. JAMK tutuksi-päivässä pääkampuksella, Rajakatu 35, klo 9-14.

Perinteinen JAMK tutuksi-päivä tarjoaa jälleen tuhdin tietopaketin JAMKin opinnoista sekä ammattikorkeakouluun hakemisesta. Lisäksi tietoa on tarjolla mm. avoimista opinnoista, opiskelijavaihdosta, EduFutura-oppilaitosyhteistyöstä, opiskelijakunta JAMKOsta sekä koulutusalojen opiskelijajärjestöistä.
 
Myös maahanmuuttajille tärkeistä palveluista ja mahdollisuuksista järjestetään oma infonsa nyt toista kertaa. Viime vuoden kokemusten perusteella maahanmuuttajille erityisesti kohdistettu info on tarpeellinen. Esimerkiksi osalla Suomeen saapuvista voi olla jo kotimaassa suoritettu tutkinto, josta olisi hyvä saada kaikki hyöty irti myös Suomessa.
 
– Tarkoituksena on antaa tietoa esimerkiksi siitä, miten kotimaassa tehtyjä opintoja voidaan hyväksilukea osaksi suomalaista tutkintoa ja mitä tarvitsee vielä vastaavan, suomalaisen tutkinnon suorittaakseen opiskella. Samalla annetaan ihan yleistietoa siitä, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on, mitä se vaatii hakukelpoisuuden ynnä muun suhteen, sekä tietenkin mitä tukea opiskeluun on saatavilla, kertoo opinto-ohjaaja Vesa Kuhanen JAMKin hyvinvointiyksiköstä.
 
JAMK tutuksi-päivä on tarkoitettu ensisijaisesti lukiolaisille tai ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville sekä heidän opoilleen ja opettajilleen. Vuosittain tapahtumassa käy noin 800 nuorta ja aikuista opoineen. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Jyväskylän yliopiston Hakijan päivän kanssa. JAMKin ja yliopiston välillä on tarjolla ilmainen bussikyyti.

JAMK tutuksi –päivän ohjelma aikatauluineen

Tervetuloa kuulemaan lisää!
 
Lisätietoja:
Katja Pihkasalo, tietopalvelusihteeri
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 597 2411
 
Vesa Kuhanen, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 526 3604

Jaa

Takaisin