1.11.2018

JAMK saa jalansijaa vaativalla markkina-alueella: ruokaturvallisuuteen ja ravitsemukseen keskittyvä aiesopimus solmittu Dubain kanssa

JAMK on solminut Dubain kanssa aiesopimuksen (Memorandum of Understanding), jonka fokuksessa ovat ruokaturvallisuuden parantaminen, ravitsemusosaamisen kehittäminen sekä kestävä kehitys. Aiesopimus allekirjoitettiin Dubain kansainvälisessä ruokaturvallisuuden konferenssissa (DIFSC) 30.10.2018.

– Olen iloinen siitä, että olemme saaneet tällaisen päänavauksen vaativalla markkina-alueella. Tämä kertoo hyvin siitä, että JAMK on tunnustettu osaaja ja haluttu yhteistyökumppani ravitsemukseen keskittyvän soveltavan tutkimuksen saralla, toteaa sopimuksen allekirjoittanut JAMKin koulutuspäällikkö Minna-Maaria Hiekkataipale. 

Yhteistyötä tehdään mm. yhteisten seminaarien, opintomatkojen, konferenssien ja erilaisten tarvelähtöisten projektien kautta. Erityisen kiinnostuneita Dubaissa ollaan ravitsemukseen ja ruokaturvallisuuteen keskittyvien ohjelmien kehittämisestä JAMKin kanssa.

Hiekkataipale toteaa, että solmittu kumppanuus on molemminpuolista osaamisen jakamista johtaen uusien innovaatioiden syntymiseen kansainväliselle kentälle.

– Dubai on panostanut paljon teknisiin sovelluksiin tällä saralla. Opimme heiltä paljon esimerkiksi datan hyödyntämisestä ruokaturvallisuudessa, Hiekkataipale kertoo.

Suomi tunnetaan myös Arabiemiraateissa maailman onnellisimpana maana. Onnellisuuden teema on ollut yhteistyötä solmittaessa vahvasti mukana, ja osaltaan Suomen maine on toiminut kipinänä yhteistyön aloittamiselle.

– Näemme tämän yhteistyön vahvasti onnellisuuden edistämisenä, mikä on myös Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien kaikkein tärkein prioriteetti, kertoo Dubain ympäristö-, terveys- ja turvallisuussektorin johtaja Khalid Sharif Al Awadhi.

JAMKin koulutusvientipäällikkö Timo Juntunen näkee, että Suomi-brändin rakentamisessa on onnistuttu. 

– Olemme kiitollisia, että Business Finland, Education Finland ja lukuisat yritykset ovat toiminnallaan maabrändiä rakentaneet. Vastapalveluksena haluamme tehdä yhteistyötä sellaisten suomalaisten toimijoiden kanssa, jotka tuovat asiakkaallemme lisäarvoa. Uskomme yhteistyön voimaan, Juntunen toteaa.
 
Lisätietoja:
Minna-Maaria Hiekkataipale, koulutuspäällikkö
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 698 174

Takaisin