5.10.2018

Haasta itsesi hyvinvointiin Kasvu Openissa!

Keski-Suomen Hyvinvoinnin Osaamiskeskittymä (KeHO) järjestää Kasvu Open Karnevaalin yhteydessä 24.10. KeHO Areena – haastekilpailun, johon yritykset ja yhteisöt voivat osallistua. KeHO Areenan haastekilpailun teemana on arjen hyvinvointihaasteet. KeHOn ajatus on simppeli: hyvinvointi rakentuu toimivalle ja mielekkäälle arjelle!

Hyvinvointihaasteiden (alla) ratkaisu voi olla esimerkiksi uusi palvelu- tai tuoteidea, tai olemassa olevan palvelun/tuotteen kehittäminen. Ratkaisu voi olla digitaalinen tai sisältää teknologiaa (täysin uutta tai olemassa olevaa).

Hyvinvointihaasteet

 1. Liikuta liikkumattomia/Eino Havas, Likes
  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viimeisten tilastojen mukaan neljännes suomalaisista ei liiku juuri lainkaan. 'Liikkumattomat' eivät löydä itselleen sopivaa lajia, motivoidu tai löydä aikaa liikkumiseen. Haasteena on kehittää ratkaisu, joka motivoi ei-liikkuvia tai vähän liikkuvia ihmisiä liikkumaan.
 2. Vähennä lasten ja nuorten yksinäisyyttä/Raili Haaki, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
  Syksy on tuonut koulujen pihoille kaveriporukat, mutta myös yksinäiset lapset, jotka eivät löydä ystäviä. Haasteena on kehittää ratkaisu, jota kautta jokaiselle löytyisi ryhmä, johon kuulua, joko koulussa tai vapaa-ajalla.
 3. Auta osatyökykyisiä löytämään työpaikka/Anu Pelkonen, JAMK
  Suomessa on kymmeniä tuhansia osatyökykyisiä, jotka haluaisivat tehdä työtä. Olemassa oleva työkyky pitäisi saada mahdollisimman hyvin käyttöön. Haasteena on kehittää ratkaisu, joka auttaa osatyökykyisiä työllistymään omia voimavaroja ja vahvuuksia hyödyntäviin työtehtäviin.
 4. Motivoi iäkkäät kotikuntoutukseen/Riku Nikander, Tutkimus- ja kehittämiskeskus GeroCenter
  Kotona asuminen edellyttää ikäihmisiltä hyvää toimintakykyä. Tutkimuksen mukaan arkeen sidoksissa oleva kuntoutuminen tuottaa hyviä tuloksia. Haasteena on kehittää ratkaisu, joka motivoi asiakasta kuntoutumaan kotona. Mahdollisuuksien mukaan huomioi ratkaisussa toimintakyvyn eri osa-alueet ja omaiset.

Ilmoittautuminen (yrityksille ja järjestöille) on käynnissä! Ilmoittaudu mukaan tästä.

Kokoa oma tiimisi etukäteen tai verkostoidu paikan päällä, tiimin voit muodostaa vielä KeHO Areena –tapahtumassa.

Tarkemmat tiedot KeHO Areenasta ja aikataulun löydät KeHOn nettisivuilta.

Lisätiedot:
KeHO Areenasta:
Janne Laitinen, projektiasiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 0400 976 751

Hyvinvointihaasteista:
Outi Teittinen, projektiasiantuntija
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 167 7627

Takaisin