16.2.2018

Ennakoinnilla menestystä: Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus-työpaja Jyväskylässä 20.2.

Millainen on Keski-Suomen ruokaketju vuonna 2050? Mitä syömme tuolloin ja ketkä ruokamme tuottavat?

Muun muassa näitä aiheita pohjustetaan Ennakoinnilla menestystä - Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus -työpajassa Jyväskylässä tiistaina 20.2. klo 9.00–15.30, paikkana Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Rajakatu 35, Kasvosali C119.

– Erilaiset paikalliset tai vaihtoehtoiset ruokajärjestelmät ovat kovassa kasvussa kehittyneissä teollisuusmaissa, vaikka volyymit ovat vielä usein melko pieniä. Suuri kysymys tulevaisuudessa on, jakautuuko ruokajärjestelmä kahtia hintavetoiseen ja laatu- tai merkitysvetoiseen ruokajärjestelmään. Jälkimmäinen kenttä on toistaiseksi monimuotoinen ja kasvava, mutta hajanainen, ennakoi paikallisen ruoan tulevaisuuskuvia Tuomas Kuhmonen Turun yliopistosta.
 
– Ruokasektorilla on näkyvissä myönteistä kehitystä, mutta sitä pitää myös tukea tulevaisuuden toimilla. Suomessa ja esimerkiksi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa on hyviä välineitä tähän kehitystyöhön. Tärkeintä on, että eri toimijat tekevät yhteistyötä, arvioi puolestaan Suomi-ruoan tulevaisuudesta tilaisuudessa puhuva Heidi Valtari Turun yliopiston Brahea-keskuksesta.
 
Maakunnallista kehittämistä tilaisuudessa tuovat esille Hannu Koponen Keski-Suomen liitosta ja Ulla Mehto-Hämäläinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Alustusten jälkeen keskisuomalaista ruokaketjua sparrataan Tony Melvillen vetämässä Talk show’ssa. Mukana ovat Jari Palonen CreaMentors Oy:stä, Susanna Lahnamäki-Kivelä JAMKin Biotalousinstituutista, Hannu Koponen Keski-Suomen liitosta, Tommi Lunttila MTK valtuuskunnasta, Suvi Widgrén Egg International Oy:stä sekä Tuomas Kuhmonen Turun yliopistosta.  

Keski-Suomen ruokaketjun tulevaisuus-työpajan järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio-yhteistyöhanke. Hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Päivän tuloksia tullaan hyödyntämään Keski-Suomen ruokaketjun strategiatyössä ja toimintojen suuntaamisessa.
 
Päivän ohjelma 
 
Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan!
 
Lisätietoja:
Leena Pölkki, projektipäällikkö, 050 401 1894, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Takaisin