17.9.2018

Campus Sinfonietan konsertti juhlistaa merkittävää juhlavuotta – Jyväskylän musiikinopetuksen alkamisesta tulee kuluneeksi 70 vuotta

Suomalainen musiikkikampus juhlistaa Jyväskylän musiikinopetuksen juhlavuotta Campus Sinfonietan konsertilla Solisti e Maestro 7.10. Konsertin solisteina loistavat musiikkikampuksen omat oppilaat pasunisti Emma Vasala (Gradia) sekä pianistit Ilona Kurvinen (JAMK) ja Hanna Katainen (JAMK).

Kapellimestarivieraaksi orkesteri saa jo tammikuussa Jyväskylässä vierailleen Adriano Martinollin Triesten musiikkikorkeakoulusta. Konsertissa kuullaan Poulencin Konsertto kahdelle pianolle ja orkesterille, Schumannin Alkusoitto, Scherzo ja Finaali op. 52, Mendelssohnin Alkusoitto C-duurissa op. 101 sekä Larssonin Concertino jousiorkesterille ja pasuunalle op.45. Juhlakonsertti järjestetään sunnuntaina 7.10. klo 16 Hannikaissalissa Suomalaisella musiikkikampuksella. Orkesterin harjoittavina kapellimestareina ovat toimineet Rita Varonen ja Kait Kenner. 

Campus Sinfonietan konsertilla juhlitaan jyväskyläläisen musiikkiopistotoiminnan 70-vuotisjuhlavuotta. Musiikin opetus alkoi Jyväskylässä syksyllä 1948, aluksi Musiikkiopiston, myöhemmin Jyväskylän ja Keski-Suomen Konservatorion ja nykyisellään Jyväskylän Ammattikorkeakoulun toimesta, joka toimii osana Suomalaista musiikkikampusta. Tämän päivän musiikinopetus on huippuosaajien käsissä; Suomalainen musiikkikampuksen sisältä löytyy niin Gradian muusikon koulutus ja taiteen perusopetus, Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutuslinja. Myös musiikkikampuksen ulkopuolella toteutetaan monipuolisesti mm. musiikin perusopetusta. Jyväskylän musiikinopetuksella on 70 vuotta soivaa historiaa on takanaan ja vielä vuosia ja vuosikymmeniä edessä.

Konsertin kapellimestari ja solistit

Adriano Martinolli d`Arcy  (s. 1961, Trieste) opiskeli sävellystä ja kuoronjohtoa Triesten  ja Milanon konservatorioissa sekä Wienin Musiikkiakatemiassa josta hän valmistui kapellimestariksi  vuonna 1991. Martinolli on johtanut maailmankuuluja huippuluokan orkestereita, kuten mm. Sinfonica RAI Milano ja Orchestra of London, sekä tehnyt levytyksiä jotka ovat saaneet kansainvälistä kiitosta.

Emma Vasala (s. 2000) aloitti musiikkiharrastuksen 4-vuotiaana viulunsoitolla. 6-vuotiaana hän ihastui kuitenkin pasuunaan. Innostus pasuunaan nopeasti syrjäytti viulun ja tällä hetkellä Vasala soittaa lukion ohella Gradialla Tapio Asikaisen oppilaana sekä Sibelius-akatemian nuorisolinjalla Teppo Alestalon ohjauksessa. Lisäksi hän täydentää Jyväskylä Big Bandin ja paikallisen puhallinorkesteri Aallon rivejä.

Ilona Kurvinen (s. 1996) ja Hanna Katainen (s.1995) ovat monipuolisia pianisteja ja musiikkipedagogiopiskelijoita. Heidän opettajinaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ovat toimineet pianossa Tuomas Niininen ja Oleg Mantur sekä liedissä Eliisa Suni. Lahjakkaat pianistit ovat osallistuneet lukuisille mestarikursseille ja toimineet korrepetiittorina Musiikkikampuksen oopperaproduktiossa. Kurvinen on konsertoinut aktiivisesti liedparinsa sopraano Miia Saaren kanssa osallistuen myös vuoden 2018 Helsinki Lied -kilpailuun. Myös Katainen on tehnyt paljon lied- ja kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.

Lisätietoja:
Johanna Muhonen, tuottaja
Suomalainen musiikkikampus
johanna.muhonen(at)edufutura.fi, puh. 040 836 8912

Takaisin