26.10.2018

Biotalouskampus mukana kehityksen kärjessä: 5G Momentum-yhteistyö tuo Saarijärvelle 5G-kokeiluympäristön

Saarijärven kaupungin ja Viestintäviraston 5G Momentum-verkostotyön myötä Saarijärven kaupungin keskustasta sekä Tarvaalan Biotalouskampuksesta tulee 5G-verkon kokeiluympäristö.

Viestintävirasto ja Saarijärven kaupunki ovat 26.10. sopineet 5G Momentum -verkostotyön käynnistämisestä Saarijärvellä. 5G-verkko rakennetaan ensimmäisenä kaupungin keskustaan ja Biotalouskampukselle. 

Jatkossa keskitytään kehittämään neljää palvelukokonaisuutta: biotalous ja oppimisympäristöt, drooniliikenne ja logistiikka, hoivapalvelut sekä yritysten tietoliikenneyhteydet. Näitä edistetään yhdessä Viestintäviraston ja muiden 5G Momentumin hankevirastojen sekä teleoperaattorien kesken.

Vuosina 2019–2020 käyttöön tuleva uusi 5G-mobiiliverkkoteknologia on suorituskykyinen langaton tiedonvälityksen alusta, joka yhdistää laitteet, palvelut ja järjestelmät verkkoon nopeasti ja sujuvasti. Suuri kapasiteetti, lyhyt viive ja alhainen energiankulutus ovat teknologian tärkeimpiä ominaisuuksia.

5G Momentum -ekosysteemin tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa: edistää 5G-teknologian tuntemusta, tulevaisuuden mahdollisuuksien tunnistamista ja toimijoiden yhteistyötä. Verkoston toiminnasta vastaavat liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaan kuuluvat virastot: hanketta koordinoivan Viestintäviraston lisäksi mukana ovat Ilmatieteen laitos, Liikennevirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Lisätietoja:
Minna Lappalainen, johtaja, etunimi.sukunimi@jamk.fi, JAMK Biotalousinstituutti
Timo Rusanen, kaupunginjohtaja, etunimi.sukunimi@saarijarvi.fi, Saarijärven kaupunki

Saarijärven kaupungin ja Viestintäviraston yhteistiedote 

Takaisin