jamk.fi
10.1.2018

Uralla eteenpäin -tapahtuman ohjausajat täyttyivät heti

Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksella järjestetään jo neljättä kertaa Uralla eteenpäin -aikuiskoulutusilta, ajankohtana on tiistai 16.1. klo 15–18.30, paikkana Rajakatu 35, ravintolasali.

Kiinnostus aikuiskoulutusta kohtaan on vuodesta toiseen kovaa, iltaan on ilmoittautunut tähän mennessä 175 uudesta urasta tai muuten vain elämänmuutoksesta haaveilevaa. Yksi aikuisena opiskelemaan lähteneistä on tilaisuudessa puhuva 43-vuotias Timo Jääskelä. Hän työskentelee aluejohtajana Konica Minolta Business Solutions Finlandilla ja suorittaa JAMKissa verkostojohtamisen koulutusohjelmassa ylempää AMK-tutkintoa:

– Opinnot tehdään monimuoto-opiskeluna, eli osa opinnoista suoritetaan kontaktiopintoina perjantaisin ja lauantaisin, osa verkko-opintoina kuten webinaareina, sekä osa itsenäisenä työskentelynä raportteja ja esseitä kirjoittaen, Jääskelä kertoo.

– Erityisen antoisaa aikuisopiskelussa on ollut monialainen ja –puolinen ryhmämme, jossa käydään hedelmällistä keskustelua. Eri toimialojen toimintatapojen ihmettelyä on riittänyt. Myös uusia näkökulmia omaan työhön avautuu väkisin.

Aikuisopiskelu vaatii työnantajan jouston lisäksi opiskelijalta kykyä järkevään aikatauluttamiseen:

– On tärkeää keskustella avoimesti perheen ja työpaikan kanssa ajankäytöstä ja koulutuksen mukanaan tuomista hyödyistä, Jääskelä pohtii.

Suurta osaa aikuisopiskeluasioita pohtivia mietityttävät tukiasiat. Vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen on useita:

– Työn ohessa opiskeleva voi saada Kelan opintotukea, tämä edellyttää sitä, että tuellisilta kuukausilta ansaitsee enintään 667 euroa ja tuettomilta 1990 euroa, JAMKin opintotukineuvoja Irja Keralampi muistuttaa.

– Jos olet ollut työelämässä yhteensä vähintään kahdeksan vuotta ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai päätoimisena yrittäjänä vähintään vuoden, voit olla oikeutettu Koulutusrahaston aikuiskoulutustukeen.

Tukiasioista puhutaan Irja Keralammen vetämänä klo 16.00 ja 17.00. Timo Jääskelä puhuu aikuiskoulutusillassa klo 17.00.

Median edustajat ovat tervetulleita tapaamaan nykyisiä ja tulevia aikuisopiskelijoita!

Katso ohjelma

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Kati Poikonen, markkinointikoordinaattori, 040 5381 579, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Takaisin