jamk.fi
28.4.2017

Suvi Salminen JAMKista ja Päivi Patja Jyväskylän yliopistolta palkittiin Keski-Suomen yrittäjyyskasvatuksen opettajina

Nuori Yrittäjyys ry (NY) järjestämässä Uskalla Yrittää 2017 -finaalissa Helsingissä palkittiin ansioituneita yrittäjyyskasvatuksen opettajia. Jyväskylän ammattikorkeakoulun Suvi Salminen ja Jyväskylän yliopiston Päivi Patja palkittiin Keski-Suomen vuoden NY-opettajina.

Palkitsemisessa kiinnitettiin huomiota muun muassa opettajien kykyyn innostaa opiskelijoita ja toisia opettajia sekä osallistaa oppilaitoksen johtoa ja muita yrittäjyyskasvatusverkoston toimijoita.

- On ollut huikeata olla mukana tällä vuoden kestäneellä opiskelijoiden kasvumatkalla ja nähdä, kuinka nuoret ovat saaneet uutta intoa ja uskoa omaan itseensä. Se kantaa taatusti myös tulevaisuudessa riippumatta siitä, tuleeko heistä yrittäjiä vai ei, palkitut Suvi Salminen ja Päivi Patja kommentoivat.

Toisen ja korkea-asteen NY-tiimit kisasivat Uskalla Yrittää -finaalissa Suomen mestaruuksista. Jyväskylästä finaaliin osallistui viisi NY-tiimiä Yrittäjyys yhdistää -oppilaitoksista (Jyväskylän yliopisto, JAMK, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä) sekä HUMAKista. Tiimeistä Decade Clothing NY ja Layers NY ovat lukiosta, Annastiina Design NY ja Huoltopalvelu Hagrid NY ammattiopistosta ja Tuokio NY korkea-asteelta. Korkea-asteen tiimissä oli mukana opiskelijoita Jyväskylän yliopistosta, JAMKista ja HUMAKista. Decade Clothing NY selvisi 10 parhaan joukkoon.

Korkea-asteen NY Start Up -ohjelma perustuu kansainväliseen Junior Achievement Young Enterprise -ohjelmaan. NY Start Up -ohjelmaan perustuva 10 op:n opintokokonaisuus kulkee Jyväskylässä nimellä ”Ideasta Toiminnaksi”. NY Start Up -ohjelma on oppimismalli, jossa opiskelijoiden vuoden aikana kulkema matka on avainasemassa. Opiskelijat perustavat monialaisissa tiimeissä vuodeksi NY-yrityksen ja toimivat oikeina yrittäjinä oikeiden asiakkaiden parissa. Lukuvuonna 2016–2017 opintojaksolle osallistui korkea-asteella 20 opiskelijaa, ja he perustivat kurssin aikana neljä NY-yritystä. Kurssilla on tehty valtakunnallisesti ainutlaatuista yhteistyötä toisen asteen NY-yritysten ja heidän valmentajiensa kanssa muun muassa järjestämällä yhteisiä sparrauksia ja tapahtumia.

Lisätietoja:
Suvi Salminen, koordinaattori, 050 372 2678, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Avainsanat

Jaa

Takaisin