jamk.fi
9.1.2017

Yhteishaku englanninkielisiin AMK-tutkintoihin alkaa 10.1.

Kevään yhteishaun ensimmäinen vaihe alkaa huomenna 10.1. ja kestää 25.1.2017 klo 15 asti, jolloin JAMKissa voi hakea seuraaviin englanninkielisiin AMK-tutkintoihin: sairaanhoitaja, logistiikkainsinööri ja tradenomi. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. tai studyinfo.fi. Opiskelemaan voi hakea lukioenglannin tasolla.

– JAMKin Nursing, International Logistics ja International Business tutkinto-ohjelmiin valitaan kaikki hakijat pelkän valintakokeen perusteella, kokeessa testataan myös kielitaito, hakukoordinaattori Sanna Tyrväinen sanoo.

Syksyllä käynnistyvien opintojen laajuus on 210-240 opintopistettä ja opiskelu kestää keskimäärin 3,5 - 4 vuotta. Valintakoekutsuja lähetetään maaliskuun puolivälin tienoilla ja valintakokeet  järjestetään huhtikuussa Jyväskylässä ja maailmalla Finnips-verkoston toimesta.

Suomen uusi lukuvuosimaksuja koskeva lainsäädäntö tuli voimaan vuosi sitten.  Se velvoittaa yliopistoja ja korkeakouluja perimään lukuvuosimaksuja opiskelijoilta, joilla ei ole Euroopan Unioniin (EU) tai Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvan maan kansalaisuutta ja jotka aloittavat tutkintoon johtavat opintonsa 1.8.2017 jälkeen.  Ammattikorkeakoulututkinnoissa maksu on JAMKissa 8000 €/lukuvuosi ja ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa 9000 €/lukuvuosi. 

–  Lukuvuosimaksuja ei ole edelleenkään suomalaisille tai muiden EU/ETA-maiden kansalaisille, muistuttaa JAMKin kansainvälisten asioiden päällikkö Nina Björn.

–  Tässä vaiheessa on mahdotonta ennustaa, kuinka maksu vaikuttaa hakijoiden määrään. Tällä hetkellä  JAMKissa opiskelee noin 400 EU/ETA-maiden ulkopuolelta tulevaa opiskelijaa.

Lukuvuosimaksu oikeuttaa opiskelemaan ja saamaan tutkinnon sekä normaalit opiskelijoille kuuluvat tukipalvelut. Lukuvuosimaksu peritään kaikilta läsnäololukukausilta ja -vuosilta, myös mahdolliselta jatkoajalta. Opiskelijoiden on mahdollista hakea ensimmäiselle vuodelle apurahaa, joka on 50 % lukuvuosimaksun suuruudesta. Seuraavina lukuvuosina apurahan suuruus on 50 % lukuvuosimaksusta edellyttäen, että opiskelija suorittaa opintoja vähintään 55 opintopistettä lukuvuodessa. 

Hakuihin liittyvää kv-opiskelijoiden järjestämää maksutonta webinaaria on mahdollista seurata 10.1. klo 9 alkaen täällä.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 30.6.

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, 040 556 0409, hakijapalvelut(a)jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin