jamk.fi
17.1.2017

Yhä useampi valitsee englanniksi opiskelun: ”Haastavaa, mutta erittäin opettavaista ja palkitsevaa.”

International Logistics-tutkinto-ohjelma valmistaa insinöörejä kansainvälisiin logistiikkatehtäviin. Kuopiolaistaustainen Sampsa Paakkinen (26) suoritti lukion ja armeijan jälkeen varastonhoitajan logistiikan perustutkinnon Jyväskylässä ja halusi muutaman vuoden työskenneltyään jatkaa opintoja. Opiskelu englanniksi tuntui alusta asti luontevalta vaihtoehdolta.

– Itseäni on jo jonkin aikaa kiinnostanut kansainvälistyminen ja mahdollisesti ulkomaila työskentely. Lisäksi monissa logistiikka-alan työtehtävissä kotimaassakin vaaditaan hyvää englanninkielen taitoa. Hetkeäkään en ole katunut valintaani. Uskon vahvasti, että englanniksi opiskelemisesta on hyötyä töitä haettaessa.

Opiskelu, oppitunnit ja kaikki materiaali ovat englanniksi. Sitä on turha jännittää, kielitaito kehittyy kuin itsestään.

– Opiskelukaverit tulevat eri puolilta maailmaa. Meidän ryhmässä on opiskelijoita Venäjältä ja Vietnamista, mutta myös Keniasta, Tansaniasta, Nepalista, Iranista, Kiinasta, Unkarista ja Kazakstanista. Lähes kaikilla kursseilla on myös useita vaihto-opiskelijoita eri maista. Opiskeluun kuulukin paljon ryhmätöitä ja projekteja. Työskenteleminen eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa on välillä haastavaa, mutta erittäin opettavaista ja palkitsevaa, Paakkinen kertoo.

– Ensi syksynä olisi tarkoitus lähteä vaihtoon jonnekin päin latinalaista Amerikkaa tai Espanjaan. Työharjoittelun tekeminen ulkomailla kiinnostaisi myös. Kaikille, jotka harkitsevat hakemista englanninkieliseen koulutusohjelmaan voisin sanoa: Kannattaa hakea, vaikka oma kielitaito mietityttäisi. Jos selviää englanninkielisestä pääsykokeesta,  pärjää varmasti opinnoissa.

– Opetuskieli on englanti, mutta hakemista kansainväliseen ryhmään ei kannata jännittää kielen takia, peruskielitaidolla pärjää, myös logistiikan lehtori Tommi Franssila rohkaisee.

Kevään yhteishaun ensimmäisessä vaiheessa voi hakea logistiikan lisäksi Nursing- ja Interational business-tutkinto-ohjelmiin. Tutkintojen laajuus on 210–240 opintopistettä ja opiskelu kestää keskimäärin 3,5–4 vuotta. Hakeminen tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. tai studyinfo.fi.

Lue lisää

Lisätietoja:
Hakijapalvelut, 040 556 0409, hakijapalvelut(a)jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin