jamk.fi
29.8.2017

Vietnam panostaa yhteistyöhön suomalaisten korkeakoulujen kanssa: JAMK tiiviisti mukana

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Vietnamin koulutusyhteistyö saa jatkoa. Eilen Helsingissä järjestetyn Suomen ja Vietnamin välisen ministeritapaamisen yhteydessä Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Ho Chi Minh City University of Technology and Education allekirjoittivat jatkosopimuksen, jolla edistetään akateemista yhteistyötä mm. tutkimuksessa sekä  opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuudessa. Sopimuksia vietnamilaisten kumppaneiden kanssa oli solmimassa myös moni muu suomalainen korkeakoulu.

JAMKin toiminta ollut aktiivista Vietnamin suuntaan jo parikymmentä vuotta.  Ammatillinen opettajakorkeakoulu on toteuttanut Vietnamissa useita opetukseen ja sen kehittämiseen keskittyviä hankkeita.  Esimerkiksi BOOST-hankkeessa koulutettiin vietnamilaisia opettajankouluttajia ja kehitettiin maan oppimisympäristöjä.  

 – Muunkinlaista yhteistyötä on,  mm. JAMKin koordinoima Finnips –verkosto järjestää valintakokeita Hanoissa ja Ho Chi Minh Cityssä koskien englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia, kansainvälisen toiminnan päällikkö Nina Björn kertoo.

Vietnamissa on vahvaa kiinnostusta yhteistyön tiivistämiseen koulutussektorilla, erityisesti opettajankoulutuksen kehittämisessä, opetussuunnitelman uudistamisessa sekä digitaalisten oppimateriaalien hyödyntämisessä. Vietnam on koulutuksen alalla mahdollisuuksien maa, sillä yli puolet maan väestöstä on alle 30-vuotiaita ja koulutuksen kehittäminen on yksi hallituksen prioriteeteista.

 – Opettajakorkeakoulu on ollut hyvin aktiivinen toimija Vietnamin suuntaan ja monessa mukana. Meillä on hyvät lähtökohdat yhteistyön jatkamiselle, AOKK:n johtaja Pekka Risku toteaa.

Lisätietoja:
Pekka Risku, yksikönjohtaja, 040 662 1883, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Takaisin