jamk.fi
17.9.2017

Bioaika-kiertue ja biotaloudesta ammatti-tapahtuma Viitaniemessä  19.9.

Biotalousalalla on kohta paljon töitä. Biotalouden eri mahdollisuuksiin, työuriin ja koulutusvaihtoehtoihin voi tutustua Jyväskylässä tiistaina 19.9.2017, jolloin Viitaniemen kampukselle (Viitaniementie 1 A) pysähtyy valtakunnallinen Bioaika-kiertueen tiederekka. Samalla järjestetään myös Biotaloudesta ammatti! -tapahtuma ja Jyväskylän aikuisopiston Avoimet ovet ammattiin -tapahtuma. Jyväskylän lisäksi rekka pysähtyy syys-lokakuun aikana Saarijärvellä, Äänekoskella ja Jämsässä.

Pyörillä ja biopolttoaineella kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka, kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista. Keskeistä rekassa on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen, ja se onkin monipuolinen ja oppiainerajat ylittävä oppimisympäristö 13–19-vuotiaille nuorille. Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan biotulevaisuutta. Koululaiset ja opiskelijat – erityisesti 9-luokkalaiset ja abit – vierailevat rekkaan klo 9–15.00.

Rekan läheisyydessä Biotaloudesta ammatti! -tapahtumassa ryhmillä on puolestaan mahdollista tutustua paikallisiin biotalousalan koulutuksiin ja mahdollisuuksiin. Tapahtumassa esittäytyvät Keski-Suomen oppilaitoksista Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jämsän ammattiopisto sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK). Näyttelyalueella on mahdollista tutustua muun muassa hakkuu- ja ajokoneeseen, simulaattoreihin ja puutavara-ajoneuvoon.

Bioaika-rekka ja Biotaloudesta ammatti! -tapahtuma ovat avoinna kaikille kiinnostuneille klo 15–18.00. Etenkin ammatinvaihtajille, työttömille ja työttömyysuhan alaisille sekä biotalousalasta kiinnostuneille rekka ja tapahtuma tarjoavat hyödyllistä tietoa erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista.

Monipuoliseen tapahtumapäivään kuuluu myös Avoimet ovet ammattiin -tapahtuma klo 15–17.00, jolloin Jyväskylän aikuisopisto avaa ovensa kaikille aikuisopiskelusta ja ammatillisista opinnoista kiinnostuneille. Avoimissa ovissa voit tutustua koko aikuisopiston koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella. Tämän lisäksi luvassa on muun muassa niska-hartiahierontaa, jalkojen kuormitustutkimusta ja käsityötuotemyyntiä.

Bioaika-kiertueen Keski-Suomen pysäkit:

  • 14.9.2017 Biotalouskampus, Tarvaala, Saarijärvi
  • 15.9.2017 Äänekoski
  • 18.9.2017 Viitaniemi, Jyväskylä (vain Jyväskylän koulutuskuntayhtymän opiskelijoille)
  • 19.9.2017 Viitaniemi, Jyväskylä
  • 22.–23.10.2017 Jämsä

Lue lisää

Takaisin