jamk.fi
7.11.2017

Jyväskylän Yritystehdas Oy:n toimitusjohtajaksi yli 100 hakijaa

Jyväskylän yliopiston, JAMKin sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhteinen palveluyhtiö, jonka tarkoituksena on edistää yrittäjyyttä, rakentaa Jyväskylän seudulle startup-yrityksiä palveleva yhteisö sekä kehittää yrittäjyyden opintoja yhteistyössä omistajaorganisaatioiden kanssa.

Toimitusjohtajan tehtävään haettiin henkilöä, joka innostaisi yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen toimintaan sekä auttaisi löytämään polkuja ja ideoita uuden, erityisesti oppilaitoksista tulevan yrittäjyyden syntymiseen. Tehtävään haki erilaisilla työtaustoilla olevia henkilöitä, joilla on muun muassa hyvin monipuolinen johtajakokemus. Hakemuksia on tullut sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta, ja useilta paikkakunnilta ympäri Suomen.

Hakijoiden määrästä voidaan päätellä, että uudenlainen tehtäväkokonaisuus oppilaitosten ja Jyväskylän kaupungin välisen yrittäjyysyhteistyön edistäjänä ja kehittäjänä kiinnostaa. Valinta toimitusjohtajan tehtävään pyritään tekemään joulukuun aikana ja aloitusajankohta tehtävässä katsotaan valittavan henkilön tilanteen mukaan.

Yhtiön omistajaorganisaatiot ovat valinneet yhtiölle hallituksen, joka valmistelee yhtiön toiminnan aloitusta toimitusjohtajan valinnan rinnalla. Valitut henkilöt ovat: hallituksen puheenjohtaja Risto Kovala (Jyväskylän kaupunki) ja hallituksen jäsenet Mari Suoranta (Jyväskylän yliopisto), Pasi Raiskinmäki (Jyväskylän ammattikorkeakoulu) sekä Anu Tokila (Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia). Hallitus kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jonka myötä hallitusta vahvistetaan ulkopuolisilla jäsenillä.

Yhtiön perustamistoimet ovat tällä hetkellä käynnissä ja tavoitteena on, että yritys on rekisteröity marraskuun loppuun mennessä. Yhtiölle on haettu aputoiminimeä, joka on valittu nimikilpailun perusteella. Nimi julkistetaan asian edetessä ja yhtiön uusi brändi rakennetaan uuden nimen ympärille. Myös yhtiön tulevia toimitilavaihtoehtoja on kartoitettu ja prosessi etenee. Tällä hetkellä selvitetään, miten yhtiön tuotteet ja palvelut sopivat kartoitettuihin tiloihin.

Yhtiö hyödyntää oppilaitosten ja kaupungin asiantuntijuutta, tuotteita ja palveluita kehittäen niitä edelleen yhteistyössä omistajaorganisaatioiden eri asiakasryhmät huomioiden. Yhtiön operatiivinen työryhmä kehittää parhaillaan yhtiön tuote- ja palvelukokonaisuutta.

Lisätiedot:
Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö, 050 365 0012, etunimi.sukunimi@jkl.fi, Jyväskylän kaupunki

Jaa

Takaisin