jamk.fi
27.1.2017

JAMKin asema ammatillisena opettajankouluttajana edelleen vahva

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen haku päättyi 26. tammikuuta. Alustavien tietojen mukaan Suomen viiteen ammatilliseen opettajakorkeakouluun tuli tänä vuonna yhteensä 5602 hakemusta. Näistä 1028 hakemusta oli JAMKin ammatilliseen opettajankoulutukseen, 131 hakemusta ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen ja 168 hakemusta opinto-ohjaajankoulutukseen. Opiskelupaikkoja on JAMKissa tarjolla yhteensä 440 uudelle opiskelijalle.

Ammatillinen opettajankoulutus antaa eri alojen ammattilaisille pätevyyden toimia oman alansa opettajina, mutta myös työelämässä tarvittavaa osaamista. Koulutus voi vahvistaa asemia työmarkkinoilla, sillä ilman pedagogisia opintoja ei voi Suomessa esimerkiksi saada opettajan virkaa.

– Ammatillisessa koulutuksessa tarvitaan opettajia, erityisopettajia ja opinto-ohjaajia. Uusia osaajia tarvitaan, vaikka julkinen keskustelu usein keskittyykin leikkauksiin. Digitaalinen opettajuus ja oppiminen sekä käynnissä oleva reformi luovat painetta myös päivittää osaamista, kommentoi AOKK:n koulutuspäällikkö Katariina Soanjärvi.   

Ammatilliseen opettajankoulutukseen haetaan myös suoraan työelämästä. Tähtäimessä ei välttämättä ole opettajan ura, vaan taitoja hyödynnetään työelämän kehittämistehtävissä.

JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu on pedagoginen asiantuntijayhteisö, joka kouluttaa aikuisista opetusalan osaajia eri puolilla Suomea. Toimintaan kuuluvat olennaisesti myös täydennyskoulutukset ja palvelut organisaatioille sekä tutkimus- ja kehitystyö koulutuksen saralla.

Lisätietoja:
Katariina Soanjärvi, koulutuspäällikkö, 040 660 2092, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu,  ammatillinen opettajakorkeakoulu

Avainsanat

Jaa

Takaisin