8.5.2017

Tietojenkäsittelyn opiskeljoiden Ticorporate 4 luo pelejä ja hyötysovelluksia. Tule ja testaa 11.5!

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ticorporate 4-yrityssimulaation tuotoksiin ja alan tuoreisiin kykyihin to 11.5. Rajakadun pääkampukselle. Esittelyt pidetään auditorio Tulikarissa klo 8-12, ja klo 13-15 on mahdollista testata pelejä ja sovelluksia pääkampuksen ruokalassa.

Tietojenkäsittelyn opiskeljoiden yrityssimulaatio Ticorporate 4 kehittää pelejä ja hyötysovelluksia. Tuotekehitystiimit noudattavat ketterän ohjelmistokehityksen menetelmiä, joten projekteja hallinnoidaan aivan kuten oikeassa yrityksessä. Kehitteillä on kuusi peliä ja kaksi hyötysovellusta, joista toisessa on hyödynnetty arkipäivän pelillistämistä.

Hyötysovelluksista toinen on suunnattu kuluttajille, jotka haluavat vähentää ruokahävikkiä ja tehdä järkeviä ruokaostoksia kaupassa käydessään. FridgeOmindissa käyttäjä pitää listaa jääkaapissa olevista tuotteista ja näkee, koska tuotteet ovat menossa vanhaksi. Lisäksi sovelluksessa voi laatia erilaisia kauppalistoja arjen helpottamiseksi.

KeikkaGo puolestaan on pelillinen hyötysovellus, jossa kerätään keikkoja samaan tapaan, kuin PokemonGo:ssa kerätään Pokemoneja. Sovelluksessa on mahdollista hakea tulevia keikkoja ja ylläpitää keikkakalenteria. KeikkaGo tarjoaa esim. ravintola-, kuljetus- ja majoituspalveluyrityksille kohdennettua mainontaa, joilla tavoitetaan juuri oikea kohderyhmä oikeaan aikaan.

Varsinaisia peliprojekteja on kuusi. PC:llä pelattava Deadmanship on 2-4 pelaajan vauhdikas kilpa-ajopeli, joka on suunnattu 8-30 vuotiaille nuorille miehille. Pelin omaperäinen tunnelma ja pelimekaniikat ovat yhdistelmä klassikoita,  kuten Wings ja Mario Kart. Pelaajat kisaavat monipuolisten avaruusteemaisten ratojen läpi ja yrittävät tuhota toisiaan radalta löytyvillä aseilla.

neon.Decker on  mobiililaitteilla toimiva, kaksintaistelua kuvaava korttipeli. Peliä pelataan netissä toisia pelaajia vastaan lähettämällä ICE-olioita kentälle taistelemaan ja pelaamalla erilaisia hyökkäyskortteja.

Reaper’s Day Off on tasoloikka/toimintapeli, joka ammentaa sekä vanhoista klassikkotasohyppelyistä, että moderneista toimintapeleistä. Pelinkehitystiimin slogan on ”Super Mario meets Dark Souls”. Peli on suunnattu heille, jotka vaativat pelikokemukseltaan äärimmäistä haastetta ja vaikeutta.

Fade Away on vahvasti tarinaan perustuva, näyttävillä grafiikoilla ja efekteillä varustettu tunnelmallinen tasohyppelypeli, johon on yhdistetty pieniä arvoituksia. Pelin päähahmon tavoitteena on etsiä mysteerisesti kadonnut kumppani. Löytääkseen hänet pelaajan täytyy vaihdella kahden ulottuvuuden välillä. Fade Away on suunniteltu nuorille ja aikuisille, jotka pitävät tasohyppelypeleistä.

Arena Masters on helposti lähestyttävä 2-4 pelaajan seurapeli tablet-laitteille. Se tarjoaa retrofuturistisella teemalla varustettuna haastetta ja kilpailun tuntua kaiken ikäisille. Pelin ideana on kilpailla areenalla futuristisilla aluksilla, joita pelaajat ohjaavat ruudun kulmassa sijaitsevalla virtuaalisella ohjainsauvalla. Lisätietoja pelistä

Tiles of Valhalla on nopeatempoinen kahden pelaajan viikinkiteemainen online-peli, jossa tarkoitus on saada oma pelilauta hallintaan nopeammin kuin vastustaja. Yksittäiset pelit kestävät noin minuutin, jolloin ne sopivat täydellisesti hektisen nykyelämän lyhyisiin odottelutaukoihin.

Lisätietoja:
Arttu Laukkanen, tietojenkäsittelyn opiskelija 040 056 9149 sekä Mika Karhulahti, lehtori, 040 566 8036, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö

Avainsanat

Jaa

Takaisin