jamk.fi
11.5.2017

Kamarikuoro Cantinovum ja New Wind Band: Uutta auringon alla 19.5

Tervetuloa Kamarikuoro Cantinovumin ja New Wind Bandin ensimmäiseen yhteiskonserttiin 19.5! Konsertissa Cantinovum esittää Tampereen Sävelen kilpailuohjelmistonsa. New Wind Bandilta kuullaan mm. Antti Nissilän, Janne Ikosen, Juha Piston ja Heino Kasken säveltämää musiikkia. Konsertin johtaa Rita Varonen.

Kamarikuoro Cantinovum ja New Wind Band Hannikaissalissa perjantaina 19.5.2017 klo 19.30, johtaa Rita Varonen,  viulusoolo Taru Tervamäki.

Cantinovumin ohjelma Tampereen Sävelessä:

György Ligeti: Ejszaka

Jaakko Mäntyjärvi: Vik a krtek

Jukka Kankainen: Kuin kultalehti

Juhani Komulainen: My Redeemer Lives

Kamarikuoro Cantinovum

Kamarikuoro Cantinovum on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, jonka tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron noin 30 laulajasta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa. Cantinovum on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla sekä osallistunut menestyksekkäästi kotimaisiin ja kansainvälisiin kuorokilpailuihin. Kuoroa johtaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa lehtorina toimiva Rita Varonen. Cantinovum on Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro.

Diplomikuoronjohtaja Rita Varonen

Rita Varonen on toiminut Cantinovumin taiteellisena johtajana vuodesta 1993 lähtien. Unkarilaissyntyinen Varonen on valmistunut Budapestin Liszt-Akatemiasta vuonna 1987. Lisäksi hän on suorittanut tutkinnon puhallinorkesterinjohdosta ja opiskellut laulua. Nykyisin Varonen toimii  lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja on suosittu kuoronjohdon kouluttaja ympäri maailmaa. Rita Varonen johtaa Cantinovumin lisäksi Jyväskylän Naislaulajia, Harjun Laulua, Ortodoksista Kanttorikuoroa sekä New Wind Bandiä. Varonen on toiminut Suomen Naiskuoroliiton taiteellisena johtajana vuosina 2007-2015. Vuonna 2012 Suomen laulajain ja soittajain liitto Sulasol myönsi Varoselle Klemetti-palkinnon hänen kuorojen ja kuorolaulun parissa tekemästään tuloksekkaasta työstä.

New Wind Band

Rita Varosen johtama New Wind Band perustettiin syksyllä 2016. Hankkeen tavoitteena oli muodostaa balansoitu ja notkeasti rytmiä seuraava puhallinorkesteri, jonka sointi on kamarimusiikillinen. Soittajissa on musiikin opiskelijoita, entisiä ammattisoittajia sekä pitkällä olevia harrastelijoita. New Wind Band esittää muun muassa kirkkomusiikkia, klassista musiikkia, keveitä konserttikappaleita sekä tanssimusiikkia. New Wind Band säesti Jyväskylän Vanhojen tanssit -tapahtuman Hippos-hallissa keväällä 2017.

Liput ovelta 10 / 5 €

Avainsanat

Jaa

Takaisin