jamk.fi
6.9.2017

Tervetuloa juhlimaan 150-vuotista Tarvaalaa 8.- 9.9.2017

Tarvaalassa juhlitaan koko viikonloppu! Paikkana Tuumalantie 17 ja Uuraistentie 240, 43130 Tarvaala, Saarijärvi.

Tarvaalassa Saarijärvellä on järjestetty maatalousalan koulutusta vuodesta 1867 lähtien. Voidaankin sanoa, että luonnonvara-alan opetus täyttää 150 vuotta. Nyt Tarvaalan mäellä toimivat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston luonnonvara- ja ympäristöala ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti. Oppilaitokset ovat mukana kehittämässä alueelle Tarvaalan Biotalouskampusta. Biotalouskampus on biotalousalan osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen paikka, jossa alan yrittäjät, investoijat, tutkijat, kehittäjät ja opiskelijat kohtaavat.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme tulevana viikonloppuna! Ohjelmassa perjantaina klo 10-18 ja lauantaina klo 9–16 mm. työnäytöksiä, maaseutukulttuuria ja opastettu kosteikkokierros. Perjantaina klo 10-15 110-vuotias suomenhevonen astuu framille: paikalla on mm. saarijärveläinen hevossaunottaja, shamaani Jouko Tarvainen sekä asiantuntijoita sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ja ratsastusterapian, kengityksen sekä valjaiden valmistuksen puolelta. Paikan päällä voi ihastella Susanna Hoppulan suomenhevosvalokuvanäyttelyä ja tutustua erikoisen väriseen rautiaan päistärikkö tammavarsaan.

Lauantaina on luvassa jännittävä päättäjien kokkikisa, jossa mittaa toisistaan kauhan varressa ottavat tunnetut paikalliset asukkaat! Kokkikisaan osallistuvat klo 14.45 alkaen JAMKin rehtori Jussi Halttunen, Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen, kansanedustaja Petri Honkonen, Saarijärven yrittäjien puheenjohtaja  Esa Järvinen ja Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Pirjo Luotola. 

Katso päivien ohjelma

 

Lisätietoja:
Tanja Minkkinen,  suunnittelija,  0400 58 3455, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Anna-Maija Koskenlahti, tuntiopettaja, 0400 351516, etunimi.sukunimi@poke.fi, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Takaisin