16.8.2017

JAMK mukana kehittämässä mielenterveysosaamista Euroopassa

STRENCO-hankkeen päätavoitteena on tuottaa moninäkökulmaista mielenterveysosaamista palveluiden käyttäjien, ammattilaisten, opiskelijoiden ja opettajien yhteiskehittämisen kautta kansainvälisesti.

JAMKin hyvinvointiyksikkö on mukana toteuttamassa syyskuussa alkavaa Erasmus+ -hankketta: STRENCO (Strengthening multi-professional competencies in mental health in an international context, through co-production with academics, students, service users and professionals).

Mielenterveyden häiriöihin liittyvä stigma on yhä edelleen suuri haaste Euroopan maissa, vaikka mielenterveyden edistämiseen tähtääviä toimenpiteitä ja työtapoja painotetaan enenevässä määrin. Myös mielenterveyspalveluiden järjestämisessä sekä koulutuksessa on suuria eroja EU:n sisällä. Samanaikaisesti palveluiden käyttäjien kumppanuus ja osallistuminen ovat kasvavan mielenkiinnon kohteena mielenterveyspalveluiden ja alan koulutuksen kehittämisessä ympäri Eurooppaa. STRENCO-hankkeen päätavoitteena on tuottaa moninäkökulmaista mielenterveysosaamista palveluiden käyttäjien, ammattilaisten, opiskelijoiden ja opettajien yhteiskehittämisen kautta kansainvälisesti. Hankkeessa luodaan interaktiivinen ja kaikille avoin englanninkielinen verkko-oppimisympäristö sekä toteutetaan intensiiviviikkoja keskeisten mielenterveysteemojen työstämiseksi osallistavia menetelmiä hyödyntämällä.

Hanketta koordinoi Trinity College Dublin (Irlanti) ja JAMK:n lisäksi muita partnereita ovat: TAMK (Suomi), VIVES University College (Belgia), The University of Salford (Englanti) ja Technologiko Echnologiko Ekpaideftiko Idryma Athinas (Kreikka).

Lisätietoja: Katja Raitio, lehtori, 0400976767, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Jaa

Takaisin