jamk.fi
26.9.2017

Saksalaisten matkailijoiden määrä kasvaa myös Keski-Suomessa

Saksan markkinat ovat yksi Suomen matkailumarkkinoinnin päämarkkina-alueita ja saksalaisten matkailijoiden määrä kasvaa jatkuvasti. Tilastokeskuksen majoitustilasto-tutkimuksen (06/2017) mukaan Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin runsaat 6,3 miljoonaa kertaa tammi–huhtikuussa 2017. Määrä oli 7,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Saksalaiset olivat kolmantena 171 500 yöpymisvuorokaudellaan. Määrä oli 12,0 prosenttia enemmän kuin tammi–huhtikuussa 2016. Saksalaiset matkailijat muodostavat jo neljäsosan Suomen ulkomaisista matkailijoista ja Suomi kiinnostaa heitä matkailukohteena yhä enemmän. 

–   Myös Keski-Suomen matkailu on edellisvuoteen verrattuna kasvanut hyvin. Keski-Suomen liiton yhteenvedon mukaan tammi-kesäkuun yöpymiset lisääntyivät yhteensä 7,7 %. Ulkomaisten yöpymisten määrä lisääntyi edellisvuoteen verrattuna peräti 26 %, Virtaa vientiin ja verkostoihin-hankkeen projektipäällikkö Suvi Ahonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kertoo.

Näistä yöpymisistä 46 % eli 37 450 liittyi ammattiin ja työmatkailuun. Erityisesti Äänekosken seudun majoituskapasiteetti on ollut hyvin käytössä, huonekäyttöaste oli toukokuussa lähes 70%. Ulkomaalaisyöpymisiä kertyi tammi-kesäkuussa eniten Virosta, Venäjältä ja Saksasta.

–   Kilpailu saksalaisista matkailijoita on kuitenkin äärimmäisen kovaa. Pahimmat kilpakumppanit Suomelle ovat muut Skandinavian maat, joissa erityisesti Ruotsissa, on osattu vastata saksalaisten matkailijoiden huutoon. Suorien lentojen määrän lisääntyminen Saksasta Suomeen auttaa kuitenkin merkittävästi Suomea saksalaisten matkailijoiden tavoittamisessa. Erityisesti melonta, pyöräily ja vaellus ovat  rauhaa rakastavien saksalaisten suosiossa, Ahonen kertoo.

Keski-Euroopan matkailumarkkinat-valmennuspäivä järjestetään torstaina 28.9.2017 klo 09:00–16:00, paikkana JAMKin tila F205, Rajakatu 35, Jyväskylä. Päivän vetäjänä toimii  Nordic Marketingin toimitusjohtaja, täydellisesti suomea puhuva saksalainen Jan Badur.  Hänellä on 16 vuoden kokemus matkailualalta, ja hän ollut töissä matkanjärjestäjällä Saksassa. Tilaisuudessa on tarjolla ajankohtaista markkinatietoa, lisätietoa kansainvälisten asiakkaiden tarpeista sekä matkanjärjestäjien vaatimuksista. Tilaisuuteen osallistuu keskisuomalaisia matkailualan yrittäjiä ja kehittäjiä.

 

Lue lisää

Lisätietoa:
Suvi Ahonen, projektipäällikkö, 050 4328 725, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoimintayksikkö, Virtaa vientiin ja verkostoihin -hanke

Takaisin