jamk.fi
2.6.2017

Rakkaudesta festareihin: KeikkaGo-sovellus kannustaa käyttäjäänsä kokemaan asioita livenä

Intohimoinen live-keikkojen valokuvaaja, livemusiikin siemailija ja Suomea ympäri vuoden päästä päähän reissaava JAMKin tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelija Hanna Nousiainen kehittää tällä hetkellä mobiilisovellusta, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä kuluttamaan enemmän elävää musiikkia ja siihen liittyviä palveluita.

Idea mobiilisovelluksen kehittämiseen lähti Hanna Nousiaisen omasta tarpeesta pystyä tehokkaammin organisoimaan keikkareissuihin liittyvää suunnittelua. Ongelmana oli edullisten yöpymispaikkojen, parhaiden paikallisten ravintoloiden ja hyvien liikenneyhteyksien löytäminen. Projekti lähti vähitellen rakentumaan tärkeiden asioiden ympärille. Valokuvaus ja keikoilla käyminen olivat harrastus, joka yhdistyi myös fanikulttuuriin ja siitä muodostuneeseen verkostoon. Nousiainen huomasi nopeasti, että käyttäjäryhmiä löytyisi varmasti elävän musiikin kuluttajista.

Nousiainen kiertää tulevan kesän aikana toistakymmentä eri festivaalia Helsingin ja Rovaniemen väliltä. Hän sai projektilleen tukirahoitusta myös JAMKin Generator-rahoituksesta, jolla kesän menoja on tarkoitus kattaa.  Tavoitteena on kerätä tutkimustietoa sovelluksen kehittämistyötä varten sekä koota lisää verkostoa ja yhteistyökumppaneita. Samalla suunnitellaan jo tuotteen ennakkomarkkinointia ja etsitään vahvistusta kehittäjätiimiin.

Hanna Nousiainen kannustaa varsinkin nuoria uskaltamaan ja kokeilemaan, sillä oman osaamisen ja innostuksen huomaaminen jotakin asiaa kohtaan voi johtaa vaikka mihin.  Tavoite on, että projekti työllistää hänet myös tulevaisuudessa.

Seuraa projektin etenemistä.

Tutustu JAMK Generatorin tarjoamiin palveluihin

 

 

Jaa

Takaisin