jamk.fi
10.3.2017

Presidentti Niinistö on myöntänyt opetusneuvoksen arvonimen Jussi Halttuselle

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtorille ja toimitusjohtajalle, filosofian tohtori Jussi Halttuselle on tänään myönnetty tasavallan presidentin esittelyssä opetusneuvoksen arvonimi. Arvonimen myöntämisen perusteina on mm. Jussi Halttusen merkittävä ja monipuolinen toiminta ammattikorkeakoulujen toiminnan ja Keski-Suomen alueen kehittäjänä, kansainvälistäjänä ja yrittäjyyden edistäjänä.

Jussi Halttusen ura ammatillisen korkeakoulutuksen piirissä alkoi vuonna 1999 Luonnonvarainstituutin johtajan tehtävissä. Siitä hänen työnsä on laajentunut ensin Liiketalouden yksikön johtajaksi, kehitysjohtajaksi, vararehtoriksi sekä nykyiseen tehtävään ammattikorkeakoulun rehtoriksi vuodesta 2006 lähtien.  Ammattikorkeakoulun kehittämisen ja johtamisen korkeatasoista hoitamista on tukenut Jussi Halttusen aiempi monipuolinen toiminta eri yritysten toimitusjohtajana, projektipäällikkönä sekä maakuntaliiton toimialapäällikkönä. Jussi Halttusen osaaminen on rakentunut maa- ja metsätalouden alalta ja laajentunut kauppatieteen alalle aina tohtorin tutkinnon suorittamiseen vuonna 2004. Tutkimustyö on rehtorin tehtävien ohella jatkunut ja se on tuottanut useita konferenssi- ja artikkelimuotoisia julkaisuja yritysten kasvudynamiikan, korkeakoulupohjaisen kasvuyrittäjyyden ja kansainvälisyyden näkökulmista.

Hän on toiminut aktiivisesti ammattikorkeakouluverkoston piirissä esimerkiksi ARENE ry:n (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto)  tehtävissä ARENE:n hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana sekä koulutuksen, T&K-toiminnan ja kansainvälisyyden kehittäjänä. Rehtori Halttunen on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut rakentamassa myös vahvaa  ja tuloksellista yhteistyötä ammattikorkeakoulun, yliopiston ja koulutuskuntayhtymän välille Jyväskylässä. Jussi Halttunen on henkilökohtaisella panoksellaan vaikuttanut siihen, että Jyväskylän ammattikorkeakoulu on profiloitunut korkeakoulupohjaisen yrittäjyyden edistäjänä, Tiimiakatemian toiminnan  kehittäjänä sekä maakunnallisen yrittäjyyspohjaisen yhteistoimintaverkoston vahvistajana. Hän on toiminut ammattikorkeakoulujen yrittäjyysverkoston puheenjohtajana vuosina 2006-2009. Debrecenin yliopisto on myöntänyt Jussi Halttuselle kunniatohtorin arvon ansioista yrittäjyyskoulutuksen kehittäjänä korkeakouluissa. 

Lisätietoja: Jussi Halttunen, rehtori, 0400 644 913, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jaa

Takaisin