30.3.2017

Paperilennokin tekevä robotti, tanssia ohjaava Zora ja muita ihmeitä: IoT:n ja robotiikan asiantuntijat JAMKissa 5.4.

Internet of Things (IoT) ja robotiikka ovat olleet runsaasti esillä viime aikoina.

– Aloite tapahtuman järjestämisestä nousi yritysten tarpeiden pohjalta. ”Hypetystä” aiheen tiimoilta on paljon, mutta käytännön sovellusten ja hyötyjen tarkastelua vähemmän. Tapahtumassa herättelemme ajatuksia todellisten tarpeiden ja käytännön esimerkkisovellusten pohjalta, JAMKin sähkö-automaation yliopettaja Seppo Rantapuska toteaa.

 – Automaatio ja robotiikka ovat yksi JAMKin painoaloista, joten tapahtuma on tärkeä myös verkostoitumisen ja eri alojen toimijoiden kohtaamisen kannalta.

IoT:n ja robotiikan uusia kehityssuuntia, laiteratkaisuja ja käytännön sovelluksia esitellään seminaarissa ja näyttelyssä.

 – Esillä on muun muassa kaksikätinen ABB Oy:n  yhteistyörobotti YuMi, joka voi toimia ihmisen kanssa rinnakkain tekemässä samaa työtä. Herkkä tuntoaisti varmistaa sen, että robotti on ympäristölle turvallinen, Rantapuska kertoo.

Tutustua voi myös Omron Electronics Oy:n autonomiseen mobiilirobottiin, joka tutkii ympäristöä itsenäisesti ja voi liikkua vieden tavaroita paikasta toiseen. Hoivarobotiikan esimerkkinä on esillä Zora-robotti, joka pystyy kävelemään, kommunikoimaan, pelaamaan pelejä sekä antamaan zumba-ohjausta. Konenäön ja robotiikan yhdistämistä sovelluksiin esittelevät Vision Systems Oy ja JAMK .

Seminaarin esityksissä tuodaan esille käytännön sovelluksia Teollisen internetin, IoT:n ja robotiikan hyödyistä ja mahdollisuuksista mm. Beckhoff Oy:n, Tampereen teknillisen yliopiston, VTT:n ja JAMK:in asiantuntijoiden toimesta.

Tapahtuman ohjelma

Lisätietoja:
Matti Kurki, koulutus- ja T&K-päällikkö, 040 548 2230, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Seppo Rantapuska, yliopettaja,  040 567 5902, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö

 

Takaisin